Ege Postası
Geri

Aydın'daki orman yangınında alevler yerleşim yerlerine yaklaştı

Aydın'ın Germencik ilçesi Gümüşköy Mahallesinde makilik alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçrayarak Söke’ye kadar yayılan yangın, Argavlı Mahallesine yaklaştı. Bölgenin bir kısmında bulunan yerleşim alanları tedbir amaçlı boşaltıldı. Yangının yerleşim yerlerine yakın olması dolayısıyla Söke-Aydın Karayolu üzerindeki bazı iş yerleri de tedbir amaçlı boşaltıldı.
Aydın'daki orman yangınında alevler yerleşim yerlerine yaklaştı
Haberler / Ege
7 Ağustos 2024 Çarşamba 15:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Germencik'in kırsal Gümüşköy Mahallesi yakınlarındaki makilikte, saat 14.30 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Alevler, kısa sürede rüzgarında etkisiyle yayılarak ormana sıçradı. İhbar üzerine bölgeye Aydın Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait arazözler ile 1 helikopter sevk edildi.

İtfaiye ekipleri de bölgeye sevk edildi. Ekipler alevlere havadan ve karadan müdahaleye başladı.

ALEVLER SERALARA YAKLAŞTI

Alevler, Söke'nin Argavlı Mahallesi'ndeki seralara yaklaştı. Yanan ağaçların neden olduğu ısı nedeniyle bazı seraların naylonları eridi.

İtfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri seraların etrafındaki yanan ağaçları söndürmeye çalışırken, vatandaşlar da alevlerin daha fazla seralarına yaklaşmaması için mücadele veriyor.

YANGIN YERLEŞİM YERLERİNE YAKLAŞTI

Germencik ilçesi Gümüşköy Mahallesinde makilik alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçrayarak Söke’ye kadar yayılan yangın, Argavlı Mahallesine yaklaştı. Bölgenin bir kısmında bulunan yerleşim alanları tedbir amaçlı boşaltıldı.

Yangının yerleşim yerlerine yakın olması dolayısıyla Söke-Aydın Karayolu üzerindeki bazı iş yerleri de tedbir amaçlı boşaltıldı. Yangına, karadan Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 45 arazöz, 15 su tankeri, 10 ilk müdahale aracı, 6 dozer, 265 personel ve havadan 9 uçak, 7 helikopterle müdahale edilirken, Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait çok sayıda itfaiye ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) da söndürme çalışmalarına destek verdi. Havanın kararmasıyla birlikte müdahaleye 2 gece görüş helikopteri ile devam ediliyor. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası