Ege Postası
Geri

Aytekin Tunus'tan TR35'te çarpıcı açıklamalar

CHP Konak eski ilçe başkanı Aytekin Tunus, TR35'te Birol Soylu'nun sorularını yanıtladı. Tunus, kongre sürecine ve il başkan adaylığı ile ilgili sorulara çarpıcı yanıtlar verdi. 'Değişim' mesajı veren Aytekin Tunus, "Bizim partiye insan seçmemiz lazım, partiyi iktidara götürecek kadroları oluşturmamız lazım…" diye konuştu.
Aytekin Tunus'tan TR35'te çarpıcı açıklamalar
Haberler / Yerel Politika
12 Haziran 2023 Pazartesi 10:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP Konak eski ilçe başkanlarından Aytekin Tunus, TR35’te Birol Soylu’nun hazırlayıp sunduğu 10. Köy programında önemli açıklamalarda bulundu.

Tunus, "Her ilçe başkanı kendi ilçesinden aday olmak ister, ben de buradan şunu ifade etmek isterim, il başkanı ya da ilçe başkanı görev aldığı süre içerisinde hiçbir yere aday olmasın. Belediye başkanlarının emrinde oluyorsun, ofiste gel buraya ile gidiyorsun ondan sonra “başkan yardımcım” olmaz böyle şey.. İl örgütleri, ilçe öğütleri her kesimden oluşur. Ama biz ne yapıyoruz, bize en bağlı adam orada olsun bir şey olursa bana bilgi versin, bunların değişmesi lazım, bu komedinin bitmesi lazım..." dedi.

"HENÜZ SÜREÇ ŞEKİLLENMEDİ"

3 Temmuz'da başlayacak olan kurultay sürecinde il başkanlığında aday olup olmayacağı ile ilgili soruya, "Mevcut bir il başkanımız ve yönetimi var. O süreç henüz şekillenmediği için bir şey diyemem…" yanıtını verdi.

"HİÇ TEREDDÜT ETMEM"

"Partiyi iktidara götürecek kadroları oluşturmamız lazım" diyen Aytekin Tunus, "Ben Cumhuriyet halk partisinde hep eksik bir ideolojinin olduğun düşünüyorum. Kendi dönemimden deneyimlerinden de biliyorum. Çevremizde eksik yapılan unsurlar vardı, çok daha fazlasının yapılacağını biliyordum. Cumhuriyet Halk Partisi'nde İzmir’de doğru bir model oluşturulacağını seçimlere yakın bir yapının ortaya çıkmasından ziyade, her gün her kesime partili partisiz, en ücra yerde vatandaşa samimi ulaşan, arı gibi çalışan, karınca gibi çalışan bir örgüt yapılanması oluşması gerekir. Bunun koşulları bu kentte fazlasıyla var, çalışan üreten bu örgütün önünde hiç kimse duramaz.  Elbette bir gün bu işin içinde olma şansımız olursa bu ideolojik ve siyasi kavganın içinde olmak isterim. Hiç tereddüt etmem… Biz kimsenin adamı olmadık, olmam da… Ben Cumhuriyet Halk Partisi tarafında olurum… Birilerini bir yerde tutmak ya da tutmamak yani kişisel taleplerin içinde olmadım. Olmam da. Tabii ki de başarılı olursa olurum. Doğru insanların doğru yerde olması için elimden geleni yaparım.  Ama adamlığa kökten karşıyım. Adamcılık bizim partimizi başarısız noktaya getirmiştir. Biz il başkanı, ilçe başkanı, meclis üyesi, belediye başkanı, genel merkez yöneticisi seçerken, kendimize göre seçiyoruz. Benimle ilişkisi ne kadar bana ne kadar katkısı olur, bunlardan vazgeçmemiz lazım. Bizim partiye insan seçmemiz lazım, partiyi iktidara götürecek kadroları oluşturmamız lazım…" diye konuştu.

"BU ÖRGÜTÜN DEĞİŞİKLİKLERE UĞRAMASI LAZIM!"

Tunus, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin örgütü müthiş bir örgüt, ama biz haksızlık yapa yapa bu örgütü bu hale getirdik. Biz haksızlık yaptık. Bu örgütten muhteşem işler olacağına ben inanıyorum. Bu örgütün değişikliklere uğraması lazım. İzmir’de gelip çalışmaya katkı koyacak olan çok ciddi bir yapı var. O alanları açmamız lazım. Bir grup var buraya kimse gelmesin, burası bizim olsun. Bunu ortadan kaldırmamız lazım. İzmir’den Türkiye’ye muhteşem bir yapılanma ortaya çıkabilir, buna yürekten inanıyorum." dedi

"ORTADA BİR SONUÇ VAR VE SORUMLU GENEL BAŞKAN"

Tunus, "Ortada bir sonuç var ve bu sonucun sorumlusu genel başkandır. Ortada bir sonuç var ve onu yok sayamayız. Patimiz hep birlikte ayağa kaldıracağız, bir bedel ödenecekse bunu hep birlikte ödeyeceğiz."

"BİZ MEKANIN SAHİBİYİZ"

Cumhuriyet Halk Partisi'ni, Cumhuriyet Halk Partililerin yönetmesi gerektiğini vurgulayan "Tunus, "Bizim halkı kucaklamamız lazım, bizim genel merkezde oluşan o oligarşik yapının bitmesi lazım. Halka inmemiz lazım herkesime inmemiz lazım. Biz mekânın sahibiyiz. Biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Birçok siyasi parti yok olup gitti. AK Parti de gidecek. Bunlar iktidarını halkı kandırarak oluşturdu, bir takım manipülasyonlarla iktidar oldular. Biz neden olamıyoruz. Cumhuriyet Halk Partililerle olmayanları ayırmak lazım. Cumhuriyet Halk Partisi'ni, Cumhuriyet Halk Partililer yönetmeli…" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası