Ege Postası
Geri

AK Partili Karatekin'den Çiğli Tramvayı iddiası

30 Aralık 2022 yılında 'yeni yıl müjdesi' olarak verilen ve daha sonra Mart 2023'te hattın işletmeye alınacağı müjdelenen Çiğli Tramvayı Haziran 2023 gelmesine rağmen bir türlü faaliyete giremedi. Çiğli Tramvayı hakkında konuşan AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Karatekin ise "Bunu beceremediler" dedi.
AK Partili Karatekin'den Çiğli Tramvayı iddiası
Haberler / Yerel Politika
8 Haziran 2023 Perşembe 16:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ALİ ÇATALBAŞ-EGEPOSTASI- Çiğli Tramvayı, İzmirlilerlerin merakla beklediği projelerin başında geliyor. 11 kilometre uzunluğunda 14 duraktan oluşan raylı sistem ne zaman faaliyete geçeceği merak konusu olmaya devam ediyor. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün 30 Aralık 2022 tarihinde katıldığı törenle Çiğli Tramvay Hattı’nın ilk yolculu test sürüşü yapılmıştı.

Test sürüşü töreninde 'yeni yıl armağanı olarak lanse edilen ve daha sonra Mart 2023'te faaliyete geçeceği duyurulan Çiğli Tramvayı aradan geçen süreye rağmen bir türlü hizmete giremedi.

Tramvayın açılmamasına Çiğli halkı ve esnafı tarafından da tepkiler sürüyor.

Öte yandan Soyer'in Çiğli Trmavay projesine ilişkin son açıklamasında ise hattın bu yıl içerisinde hizmete gireceğini söyledi.

KARATEKİN: “BUNU BECEREMEDİLER”

Tramvayın neden hizmete girmediğine ilişkin önemli iddialarda bulunan AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Sedat Karatekin şunları söyledi;

”Aldığımız duyumlara göre tramvayı yapan şirkete ödeme yapılmadığı için şirketin çalışmayı bitirmediğini duyuyoruz. Yaklaşık 1.5 aydır herhangi bir çalışma maalesef yok. Çiğli halkı ve esnafı buradaki aylarca süren tramvay çalışmaları nedeniyle toz ve yol kapanması gibi sorunlar yaşamasına rağmen tramvayın bir türlü bitirilmemesine tepkili. Esnaf 'tramvay gelecek işler açılacak' diye beklerken, 6 aydır ne gelen var ne giden…  Yaklaşık yüzde 90’ı tamamlanan yüzde 10’luk dilimi ise halen tamamlanmamış bir çalışma var. Bunu beceremediler…”

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası