Ege Postası
Geri

Soyer’den kurultay açıklaması: Parti tazelenecek

Alsancak 'Tarihi Havagazı Fabrikası'nda CHP'li ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanlarıyla bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kurultay sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Soyer, “Net bir şekilde partinin tazelenmesi anlamına geliyor. Sayın İmamoğlu’nun CHP ile ilgili genel başkan olma noktasında iradesi var mı ya da genel başkanımızın bir iradesi var mı bilmiyorum. Bu daha sonra ortaya çıkacak. Ama şu anda net olan bir şey var, mahalleden başlayarak örgüt kendisini yenileyecek ve tazeleyecek. Bu bence çok kıymetli” diye konuştu.
Soyer’den kurultay açıklaması: Parti tazelenecek
Haberler / Yerel Politika
6 Haziran 2023 Salı 17:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu, Alsancak'taki Tarihi Havagazı Fabrikası'nda CHP'li ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. 

Toplantı gündeminin 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin sonuçları ve kongre süreci olduğu aktarıldı. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu bir sunum yaptı.

Toplantıda genel durum değerlendirmesi yapılırken, önce il sonra ilçelerin durumunun tek tek masaya yatırıldığı aktarıldı.

Seçim sürecindeki yaşanan olumsuzluklar nedeniyle kimi konuşmacıların Aslanoğlu'nu eleştirdiği belirtildi.

SOYER: KAVGA ETMEYELİM

Öte yandan toplantıya damga vuran olayın ise Başkan Soyer'in toplantının sonunda "Asıl şimdi başıyoruz." dediği ifade edildi.

Soyer'in kongre sürecine yönelik; "Bütünleşelim, parçalanmayalım ve kavga etmeyelim. Hep birlikte hareket edelim." dediği ileri sürüldü.

"GENEL BAŞKANA SAHİP ÇIKALIM"

Toplantıda bir ilçe başkanının söz alarak, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na yönelik istifa çağrılarına tepki gösterdiği öğrenildi.

İlçe Başkanının "Son zamanlarda sosyal medyada yayılan ve bazı kalemşorların Genel Başkanımızı hedef göstererek, şu kadar seçim kaybetti istifa etmesi gerek gibi söylemlerle Kemal Bey'e haksızlık ediliyor" dediği ve çağrıları tasvip etmediğini vuguladığı aktarıldı. " Genel Başkan kadar kimse çalışmadı. Örgütler olarak Genel Başkanımıza sahip çıkmalıyız" dediği ifade edildi.

Öte yandan toplantıya CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel de katılım sağladı. 

Saat 17.00’de başlayan toplantıya, bütün belediye başkanları ve ilçe başkanları katılırken toplantının saat 19.00’a kadar sürdü.

Toplantı sonrası Şenol Aslanoğlu, Soyer ve ilçe belediye başkanları hep birlikte akşam yemeğine geçti.

“SUNUMU ÇOK BEĞENDİM”

Seçim değerlendirme toplantısının ardından açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, toplantı ekseninde yapılan sunumu çok beğendiğini belirterek, “Son derece objektifti. Seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrası bütün tabloyu yönetim çok iyi bir şekilde açıkladı. O anlamda doyurucuydu” dedi.

“NET BİR ŞEKİLDE PARTİNİN TAZELENMESİ GEREKİYOR”

Kurultay sürecine ilişkin bilgi veren Soyer, “Net bir şekilde partinin tazelenmesi anlamına geliyor. Sayın İmamoğlu’nun CHP ile ilgili genel başkan olma noktasında iradesi var mı ya da genel başkanımızın bir iradesi var mı bilmiyorum. Bu daha sonra ortaya çıkacak. Ama şu anda net olan bir şey var, mahalleden aşlayarak örgüt kendisini yenileyecek ve tazeleyecek. Bu bence çok kıymetli. Ben İzmir’in seçim sürecinde olduğu gibi çelik yumruk gibi durması gerektiğine inanıyorum. Burada kaos bekleyenler, toz duman bekleyenler… İnşallah beklentileri gerçekleşmez diye düşünüyorum. İzmir, seçim dönünde gösterdiği dayanışmayı büyük dayanışmayı bu süreçte de sürdürecek ve sürdürmeli diye düşünüyorum. Bu aynı zamanda partinin geleceğinin şekillenmesinde İzmir’in rolünün artması anlamına gelir. En büyük temennim de o” ifadelerini kullandı.

“RAKAMLAR ÖNEMLİ BİR GÖSTERGE”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarına yanıt veren Soyer, “O bir destek mesajından çok İzmir’i anlatma gayesinde gidildi. Biz genel başkan, İzmir’in ne yaptığını net olarak görsün. Bizim yaşadıklarımızı iyi bilsin istedik. İzmir hakikaten Türkiye’nin lokomotifi oldu. İzmir, Türkiye’de CHP’nin en yüksek oy aldığı şehir oldu. O rakamın arkasında hangi sosyolojik gerekçeler hangi teknik gerekçelerin olduğu uzun konuşulması gerekiyor ama rakamlar önemli bir gösterge. Bu gösterge de bizim için gurur verici, İzmir’e müteşekkiriz” diye konuştu

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası