Ege Postası
Geri

Gaziemir Meclisi'nde rüşvet tartışması; AK Partili Atmaca savcıları göreve davet etti

AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, "2019 yılı Mart Ayı’nda yapılan yerel seçimden bugüne kadar Gaziemir CHP Meclis Grubu’nda sular hiç durulmadı." diyerek, Mayıs ayı Meclis toplantısında Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu ile CHP'li Meclis Üyesi arasında yaşanan rüşvet tartışmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. AK Partili Atmaca, "Sorumlu muhalefet anlayışıyla konuyu kamuoyunun dikkatine sunuyor, Chp İzmir İl Başkanlığı’nın açıklamalarını merakla bekliyoruz. Ayrıca, konunun tetkik edilmesi için basın aracılığıyla yetkili savcılarımızı göreve davet ediyoruz." dedi.
Gaziemir Meclisi'nde rüşvet tartışması; AK Partili Atmaca savcıları göreve davet etti
Haberler / Yerel Politika
5 Haziran 2023 Pazartesi 10:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI-  Gaziemir Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısında konuşan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu’nun sözünü kesen CHP’li İzmir Büyükeşhir Belediye Meclis Üyesi İbrahim Özkara’nın iddiaları gündemdeki yerini koruyor.

Özkara, Çağlarsu'ya dönerek önceki dönem Gaziemir Belediye Başkanı CHP'li Halil İbrahim Şenol hakkında, “Sen Halil İbrahim Şenol zamanındaki rüşvetleri konuş." diye çıkıştı. Aralarında sert tartışmalar yaşanırken, AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, yazılı açıklama yaparak, iddiaları bir kez daha gündeme getirdi.

AK PARTİLİ ATMACA: CHP MECLİS GRUBU'NDA SULAR HİÇ DURULMADI

Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Atmaca, "2019 yılı Mart Ayı’nda yapılan yerel seçimden bugüne kadar Gaziemir CHP Meclis Grubu’nda sular hiç durulmadı. Belediye Başkanı Halil Arda, aday adaylığı sürecinde diğer aday adayları hakkında yazdığı iddia edilen mektupla gündeme gelmişti. Seçim sonrasında ilçe kongresinde CHP’li meclis Üyesi Levent Çağlarsu hakkında “benden çiçek ihalesi istedi” demiş, CHP İlçe Başkanı Kasım Özkan hakkında ise yerel basında yer alan açıklamalarında “atık toplama işini eski meclis üyesine vermemi istedi.” demişti. En son skandal ifadeler CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İbrahim Özkara’ya ait. 02.05.2023 tarihli Gaziemir Belediye Meclis birleşiminde hatip olarak konuşmasını sürdüren bağımsız meclis üyesi Levent Çağlarsu’nun sözünü kesen Özkara, önceki iki dönem Chp Gaziemir Belediye Başkanlığı yapan Halil İbrahim Şenol hakkında, tutanaklara geçen şu ifadeleri kullandı; 'Sen Halil İbrahim ŞENOL zamanındaki rüşvetleri konuş.' Özkara Halil Arda’nın en sadık destekçilerinden biri olup, kendi aile mensuplarını ve yakınlarını İZBB ve diğer CHP’li belediyelerde işe yerleştirdiği biliniyor.İbrahim Özkara bu ifadeleri kullandığına göre, kendisi de CHP’li olarak önceki dönemde yaşananları yakınen takip ettiğini ve ilişki ağını bildiğini düşünüyoruz." dedi.

"ARDA'NIN SİYASİ RAKİPLERİNE GÖZDAĞI MI VERDİ?"

AK Partili Atmaca, "Yerel seçim sürecine girdiğimiz bu dönemde, yaşanan skandallar ve soruşturmalarla, Cumhurbaşkanına hakaret sebebiyle aldığı cezadan dolayı Halil Arda’nın adaylığına genel merkez düzeyinde sıcak bakılmadığı, Chp’li muhalif meclis üyeleri içerisinden bir kişinin öne çıktığı gelen kulis bilgileri arasında yer alıyor. Özkara bu çıkışıyla Arda’nın siyasi rakiplerine göz dağı mı verdi? Birilerini konuşurum diye tehdit mi ediyor? Önceki seçim sürecinde Arda’nın genel merkeze yolladığı iddia edilen diğer adaylar hakkındaki mektup misali şimdiki aday adaylarını kötülemeye mi çalışıyor biz bilemeyiz. Görev süresinin 4. Yılında Meclis tutanaklarına giren bu söylem, “bayram değil seyran değil” sözünü hatırlattı." ifadelerini kullandı.

"ŞENOL ASLANOĞLU NE YAPACAK?"

Asıl önemli olan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu bu konuda nasıl bir tavır alacak? Parti disiplini açısından herhangi bir işlem yapacak mı bilmiyoruz. Önceki dönem İl Başkanı Deniz Yücel, örgütlerde yaşanan bu sorunlar ve skandallar noktasında zaafiyet göstermiş, yaşanan sıkıntıların çözümü noktasında insiyatif almamış, adeta kimseyle kötü olmadan vekillik yolunda emin adımlarla ilerlemişti. Halil Arda’nın imza attığı bunca skandala rağmen sadece Levent Çağlarsu’nun geçici ihracıyla sorunu çözmeye çalışmış, ama mızrak çuvala sığmamıştı. Önceki dönemde yaşanan skandallardan bazılarını hatırlatmakta fayda var.Halil Arda hakkında, Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan ve milli – manevi değerlerimiz ile asker ve polisimize sosyal medyada yaptığı hakaret içerikli paylaşımları sebebiyle suç duyurusunda bulunduk. Yargılama sürecinde, üzerine atılı suçlamaları inkar edip facebook hesabını kapatarak sıyrılmaya çalışsa da, yargılama sonucu 1 yıl 15 gün ceza aldı.Halil Arda, önceki dönem AK Parti’li Belediye Başkanı Adnan Yüksel hakkında “alışveriş merkezinin içinden geçen yolu iptal etti, Atatürk Kültür Merkezini bu iş karşılığında rüşvet olarak yaptırdı” demişti. Meclis toplantısında dile getirdiği bu ifadelerine itirazımız üzerine özür dilemişti.Memur emekçilerimizle imzaladığı sosyal denge tazminatı sözleşmesini yok sayarak, taahhüt ettiği ödemeleri yapmadı." dedi.

'Savcıları göreve davet ediyoruz' diyen AK Partili Atmaca, "Diğer bir skandal ifade Sarnıç binasından sorumlu Bld Bşk Yrd İzel Zenginobuz Derinsu’dan geldi. 2010 yılında üniversite giriş sınavında bir dershanede kendisine 2 adet soru verildiğini ve sınavda bu soruları görünce gözlerinin açıldığını, matematikten bu sayede full çektiğini itiraf etmişti. Bu haksızlık neticesinde binlerce kişinin önüne geçip haklarını çalan Derinsu, bu haksız kazancının ortaya çıkmasına rağmen, istifa etmek yerine görevine devam etti. Ayrıca birçok imar düzenlemesi mecliste tartışmalara sebep olmuş, Halil Arda ve ona yakın meclis üyeleri bu rant koktuğu iddia edilen işleri cansiperane savunarak onaylanması için mücadele etmişti. Bırakın İzmir’i, ülke gündeminde defalarca haber olan Gaziemir Belediyesi, özellikle ONURSAL KOORDİNATÖR tiplemesiyle Twitter’da TT olmayı başardı. Sorumlu muhalefet anlayışıyla konuyu kamuoyunun dikkatine sunuyor, Chp İzmir İl Başkanlığı’nın açıklamalarını merakla bekliyoruz. Ayrıca, konunun tetkik edilmesi için basın aracılığıyla yetkili savcılarımızı göreve davet ediyoruz." dedi.

MAYIS AYINDA MECLİS TOPLANTISINDA YAŞANAN TARTIŞMA

Gaziemir meclisinde konuşma yapan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu; “Balçova Belediyesi’ne kızını işe yerleştiren Sayın Kırmaz, ne görevi sadece binadan sorumlu başkan yardımcılığı sıfatı ile tarihe geçen yine bulunduğu makam ve mevkiden güç alarak eşini büyükşehir belediyesine yerleştiren Sayın Derinsu, ne büyükşehir belediyesinden emekli olduktan sonra oğlunu ve kızını Büyükşehir’e yerleştiren makam ve mevkisini kullanarak Sayın Özkara, ne bulunduğu mevkiden güç alarak eşini Gaziemir’e kendisini Buca Belediyesine işe yerleştirenler, ne haksızlığa karşı susan dinsiz şeytanlar, nede orta yolcular benim bugün meclis gündemimde yoklar arkadaşlar.” dedi.

“Sayın meclis değerli Gaziemirliler, 12 gün sonra yapılacak genel seçimler ülkemizin geleceği anlamında büyük önem taşıyor. Yolsuzluk, yasaklar ve yoksulluğu bitireceğim diyerek iktidara Amerika’nın desteğini ardına alarak gelen AKP yoksulluğu, yolsuzluğu nede yasakları yok edebildi. Aksine bu üç Y’yi tam tersinden okuyarak yolsuzluğun her türlüsünü ayakkabı kutularına dolarları doldurarak, yasakların dik alasını cezaevlerine özgür düşünen gazetecileri atarak, yiğidi kuru soğana muhtaç ederek yoksulluğu, yolsuzluğu arttırmıştır.” dedi.

“Bir avuç zengin yaptıkları yolsuzlukları din kesmesi altında saklarken FETÖ’nün kucağından inmeyenler, boy boy fotoğraf çektirip FETÖ’nün sümüklü peçetesini saklayanlar, yetmez ama evetçiler, ikinci Cumhuriyetçiler, Atatürk ve Kemalizm düşmanlarının İzmir’le uzaktan yakından alakası olmayanlar az önce andığım Deniz, Yusuf ve Hüseyin’in idam kararlarında mecliste her iki elini kaldırarak onaylayan siyasi anlayıştaki kişilerin hem AKP hem de CHP listelerinden İzmir Milletvekili adayı olarak gösterilmesi Sivas Madımak faillerinin Davutoğlu, Babacan ve Akşener gibi isimlerin CHP ile saf tutmasını anlayamadığım gibi AKP’nin Hizbullahçı (anlaşılamayan kelime) saf tutmasını çok iyi anlayabiliyorum.” dedi.

“Çünkü her ikisi de aynı familyadan geliyor. Sayın meclis değerli Gaziemirliler, geride kalan 21 yılda çok acılar çektik. İşsiz kaldık, aç kaldık, göçük altında kaldık. Öldük ama teslim olmadık. Bu halk direndi, inadım inat dedi. İşgalciye, krala, padişaha nasıl direndiyse öyle direndi ve teslim olmadı. İşte bu teslim olmayanlar adına seslenmek istiyorum. Senin devrin iktidarın bitiyor, senin

devrin bitiyor çünkü bu halk birbirini seviyor. Birbirine düşman olarak, birbirini düşman olarak görmüyor. Bu halk kalacak siz gideceksiniz.”

LEVENT ÇAĞLARSU: “Sanane. Oradan onu mu anladın? O kadar şey söyledim bir tek onu mu anladın? Sen çocuklarının say, çocuklara gel. Onun cevabını ver.”

İzmir Büyükşehir CHP Meclis Üyesi İBRAHİM ÖZKARA: “Sen Halil İbrahim ŞENOL zamanındaki rüşvetleri konuş.Çicek satamadığın için…”

LEVENT ÇAĞLARSU: “Sanane. Sanane. Sanane.Çiçek kadar başına taş düşsün, bulamadın 5 senedir başka bir şey el atından neler yaptığınızı herkes biliyor. Kes sesini.O kadar şey söylüyorum cevap veremiyorlar da niyeyse çiçek diyor. ediyorum. 30 yıldır ben çiçekçilik yapıyorum emeğimle alın terimle 30 yıl oldu. 93 yılında Halil ARDA ile beraber başladık 93’de. Tam, söyleyelim mi onları? Ben 30 yıldan beri 50 kuruş mu kazandım? Bakmayın bana, sen alttan alttan yatır, çocuklarını yatır biri kızını biri eşini biri oğlunu bilmem neyi eleştirin. Eleştirin durmayın. 1 Nisan 2024’de Gaziemir’de aile devri kapanacaktır. Tek adam ve özentileri çanak yağlayıcıları ile birlikte tüm ilçemizden defolup gidecektir teşekkür ederim.” dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası