Ege Postası
Geri

Aslanoğlu’ndan Kiraz tepkisi: Ben basına değil partimin yetkili kurullarına cevap veririm

İzmir’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun en düşük oy aldığı ilçe olan Kiraz’da oy artışının yaşanmaması ve ilçenin her seçimde kaybedilmesine ilişkin bir basın mensubunun sorusunu yanıtlayan Aslanoğlu, “Ben basın mensuplarına değil, partimin yetkili kurullarına cevap veririm” dedi.
Aslanoğlu’ndan Kiraz tepkisi: Ben basına değil partimin yetkili kurullarına cevap veririm
Haberler / Yerel Politika
5 Haziran 2023 Pazartesi 13:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine ilişkin CHP İzmir İl Başkanlığında, İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun yanı sıra CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları da katılım sağladı.

“BAŞARILI BİR MİTİNG GEÇTİ”

18 Ocak’ta göreve başladığını belirten Aslanoğlu, “18 Ocak’tan itibaren yönetim kurulumuz göreve başladı. 4 aydan kısa bir süre içinde görev yaptık. Göreve geldiğimiz andan itibaren önce ilçelerde aktivasyonu arttırmak için ziyaretler esnaf çalışmaları ev ziyaretleri yaptık. Yaklaşık 3 haftayı böyle tamamladık. Örgüt yeni il yönetim kurulumuzu bağrına bastı. Hemen ardından ülkemizde büyük bir deprem oldu ver deprem çalışmaları başka bir eksene kaydırdı. Depremle birlikle ben ve yönetim kurulumuz deprem bölgesine gittik ve İzmir’de yardımları örgütlemeyi ve ülkenin ihtiyacı olanı o noktalara ulaştırmaya gayret ettik. Bu dönem depremde ciddi destek olan İzmirlilere teşekkür ettik. STK’Ları odaları sendikaları ziyaret ederek yardımları için teşekkür ettik. Deprem bölgesi çalışmaları bununla bitmedi her hafta İzmir’den başkanlarımız ve il başkan yardımlarımız başkanlığında Osmaniye’ye heyetler gönderdik. 14 Mayıs’a kadar Osmaniye’deki çalışmaları sürdürdük. Arından listeler belirlendi ve Nisan ayının başında seçim kampanyası başladı. Kiraz mitingiyle seçim kampanyamızı başlattık. Seçim çalışmaları içinde ev ziyaretleri ve ilçelerde mitingler düzenledik. İlk kez bir seçim alanında bağımsız gençlik merkezleri açtık. Seçim dönemi boyunca gençlerin kendilerinin yönettiği bir seçim merkezi oldu. İzmir mitinginin örgütletilmesi yaptık. Başarılı bir miting geçti. Diğer partilerin mitingleriyle kıyasladığınız başarılı bir organizasyon oldu. Seçimin son düzlüğüne geldiğimizde tüm yerlerde gece yürüyüşleri, halka buluşmaları adını verdiğimiz çalışmalarımız oldu. 13 Mayıs’ta burada il tur seçim çalışmasını sonlandırdık. 14 Mayıs seçimlerinde cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı. O süre zarfında benzer çalışmalar yürüdü. Kemal beyin belgeseliyle ikinci tur çalışmalarını sonlandırdık” dedi.

“İZMİR’DE EĞİTİM KONUSUNDA BİR SIKINTI YAŞAMADIK”

Seçim çalışmalarına ve sandık eğitimlerine yönelik açıklamalarda bulunan Eğitimden Sorumlu İl sekreteri Ahmet İlhan Akaltun, “Göreve geldiğimiz andan itibaren eksik olan öbek çalışmalarımıza start verdik. Öncelikle parti okulu eğitmenlerimizle toplandık. Öbek çalışmalarımızı hızlandırdık. İstanbul’dan sonra Türkiye’de 2. Sıraya yerleştik. İlçe örgütlerinin yapısıyla birlikte kapısı çalınmadık hane bırakmadık. Seçim günü sandığa gidemeyecek herkesi tespit ettik. Sandık sorumlularını tek tek arayarak önümüzdeki süreçte görev alıp almayacakları sorduk ve bir havuz oluşturduk. Hem asil hem yedeklerimizi oluşturduk. Seçim tecrübesi olan arkadaşlar için hassasiyet gösterdik. Parti okulu arkadaşlarımız bu havuzdan yararlanarak sandık sorumlularını atadı. Parti okulu tarafından bize eğitim modülü geldi. Bütün ilçelerimizde seferberlik başlattık. 50-60 kişilik sınıflarda tüm sandık sorumlularımıza eğitim verdik. Eksik olan eğitimleri ise Youtube üzerinden sandık eğitimiyle ilgili modülü her birinin cep telefonuna gönderdik. Genel Merkezin hazırladığı sandık başı kitaplarını tüm sorumlularımıza verdik. Toplam 9 bin 897 sandık görevlimizi eğittik. Seçim günü bunun sonucunu aldık. 1438 okul sorumlumuz vardı. İzmir’de eğitim konusunda bir sıkıntı yaşamadık” ifadelerini kullandı.

“2 BİN 113 AVUKATIMIZ SAHADA GÖREV YAPTIK”

İl Sekreteri Avukat Özlem Ünsal, “18 mart itibariyle seçim takvimi başladı önce askı listelerinin analizlerini yürüttük 2 Nisan kadar gelen tüm ihbarları dikkate aldık ve itirazlarımızı yaptık. Tek bir oya dahi verdiğimiz önem doğrultusunda sandığa gidemeyecek vatandaşların seyyar sandık başvurusu yapmalarını sağladık. İzmir’de oy kullanmak isteyen depremzedelerin oy kullanması için destek sağladık. Seçim günü görev almak isteyen gönüllü vatandaşlarımızla görüştük ve sahada örnek bir işbirliğine imza attık. Seçim günü vatandaşlarımızdan gelecek olan ihbarlara müdahil olmak adına alo sandık hattı oluşturduk. Çağrı merkezi ekibimiz sabah 5 itibariyle hazır bulundu. Seçim günü ulaşıma ihtiyacı olan vatandaşlarımız için de 30 ilçede yetkili kişiler belirledik. Bu süreçte ittifak ortaklarımızla iş birliğimiz devam etti. Dönem dönem toplantılar gerçekleştirdik. İl başkanlığı olarak 30 ilçe de bir takım görevlendirmeler yaptık. Milletvekili adaylarımız, vekillerimiz ve aday adaylarımızı görevlendirdik. Seçim gününe geldiğimizde il başkanlığımızda 3 tane masa oluşturduk. Her 3 masa görev başında hazır bulundu. Okul sorumluların görev başında olup olmadığını tespit ettik. Oy verme işlemi başladıktan sonra tüm ihbar ve destek taleplerini cevaplandırdık. Okul sorumlularımız kanalıyla gelen tüm ihbarlarla ilgilendir ve itiraz dilekçeleri verdik. Oy verme işlemi bittikten sonra bilişim masası tarafından uyuşmayan sandıklarla ilgili çalışma yürüttük. YSK verileriyle ilgili düzeltmeler yaptık. Resmi başvurularımızı yaptık ve tutanakların düzeltilmesini sağladık. Her ilçemizde avukatlarımızla sahadaydık. İzmir barosuyla yürüttüğümüz çalışma sebebiyle 2 bin 113 avukatımız sahada görev yaptık” dedi.

“50 TANE SANDIK GÖREVLİMİZ SANDIK BAŞINA GİDEMEDİ”

Bilişim sorumlu İl Başkan Yardımcısı Tevfik Türk ise bilişimle ilgili açıklamalarda bulunarak, “Ocak 2022 tarihinde bilişim çalışmalarına başladık. Biz seçim çalışmalarına çok daha önceden başladık. Sahada görev yapacak olan okul bilişim sorumluları belirlendi. Islak imzalı tutanakları ilçe merkezlerinden gelec3ek olan sorumlular belirlendi. Müşahitlerimizin sisteme girişini yaparak koordinasyonunu sağladık. Sürece ilçe bilişim sorulularının eğitimleriyle başladık. 30 ilçemizde bilişimcilerimiz eğitimler aldı. 2273 kişiye okul bilişim sorumlularına eğitim verildi. 4 gerçek zamanlı tatbikat yapıldı. Okul bilişim sorumlularımızın sisteme girişleri kontrol edildi. Seçim günü sorun yaşamadan sahadan tüm veri akışını sağladık ve genel merkeze ilettik. Okuldaki bilişim sorumluları tutanakları sisteme yükledi. İlçemizde giriş sorumluları da ıslak imzalı tutanları girdi. Islak imzalı sonuçlar karşılaştırıldı ve bu süreç içerisinde YSK’dan veriler gelmeye başladı. Hemen ardından YSK verileriyle uyumsuzluklar tespit edildi. Hukuk masamıza bu uyuşmazlıkları bildirdik. Seçim günü sabah 6da aramalara başladık ve sandık kurulu üyeleri yoklaması yapıldı. Tüm sandık kurulu üyelerimizin görevde olup olmadıkları tespit edildi. İl bilişim masamız gün boyunca tutanakları girilmesi ve YSK karşılaştırmaları yapıldı. Seçim günü 30 ilçemizde 1438 tane okul sorumlusu, 2273 okul bilişim sorumlusu, 52 bin 877 müşahidimiz sahadaydı. 50 tane sandık görevlimiz sandık başına gidemedi ancak bunların yerlerine yedekleri oturtuldu. 18 tane sandığa sadece resmi olarak görevli koyamadık ama onları da gün boyunca takip ettik” ifadelerini kullandı.

“İZMİR’DE BİR EKSİĞİMİZ BULUNMAMAKTADIR”

İzmir genelinde 10 bin sandıktan sadece 50 tanesine görevlinin sandık başına gelmediğini belirten Aslanoğlu,” Yedek arkadaşlarımız onların yerine geçti. 18 tane sandıkta başkan kurulu eksik tamamladı. Israr etmemize rağmen başkanlar baskıyla ortaya oturtulmadı ama o sandıkların her birinde gözlemci arkadaşlarımız vardı. O 18 sandığa da müdahil olduk. Sandık kurulu başkanları da tüm hukuki sürece tam hakim değildi. 1. Ve 2. Tur arasında bazı başkanların değiştirilmesi gerektiğini söyledik ve değiştirildi. Bilişim sorumluları tarafından tutanakların tamamı teslim edildi. Bu konuda İzmir’de bir eksiğimiz bulunmamaktadır.” Dedi.

“BAŞARISIZDIR DEDİĞİMİZ BİR İLÇEMİZ YOK”

2019 yılında gerçekleşen milletvekili seçimleri ile 14 Mayıs milletvekili seçimlerinde, CHP’nin İzmir’deki oy oranın aşağı yukarı aynı olduğunu dile getiren Aslanoğlu, “Öyle ciddi bir oy artışımız var diyemeyiz AK Parti’de düşüş var. Seçilmelere yeni giren bir sürü parti var. İlçelere baktığımızda bir tek Kiraz ve Kemalpaşa da Erdoğan’ın arakasında kaldık onun dışında 28 ilçede önde göğüslerdik. Birbirinden başarılıdır, başarısızdır diyebileceğimiz bir ilçemiz yoktur” dedi.

“HERKESİ İDDİAYA GÖRE YÖNETMEK LİDERİN GÖREVİ”

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ilk tur seçmelerinde ilk turda seçimi alacağız açıklamalarınız vardı. 14 Mayıs sonrası katıldığınız bir televizyon programında seçim propagandasını başladığımızdan itibaren seçimin ikinci tura kalacağını biliyorduk şeklinde açıklamada bulundunuz. Bu iki söylem arasında bir çelişki yok mu? Sorusuna yanıt veren Aslanoğlu, “ Yok. Bilmek ve bilmeye göre hazırlanmak ayrı bir şey iddia belirtmek ayrı bir şey. Tabii ki herkesi o iddiaya göre yöneltmek liderin görevi” dedi.

“BEN PARTİMİN YETKİLİ KURULLARINA CEVAP VERİRİM”

En düşük oy alınan Kiraz ilçesinin dokuzlar köyünde oy artışının yaşanmaması ve köyün her seçimde kaybedilmesine ilişkin sorulan soruya yanıt veren Aslanoğlu, “Ben basın mensuplarına değil, partimin yetkili kurullarına cevap veririm” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası