Ege Postası
Geri

CHP'de kongreye doğru! Aslanoğlu, Soyer ve ekibinin elini zayıflattı

CHP’de kongre sürecinin başlayacak omasıyla birlikte ekiplerin ne yapacağı merakla beklenirken, atama ile gelen İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun seçim performansı ve yaptığı tartışmalı açıklamalarla Büyükşehir cephesinin elini zayıflattığı CHP kulislerinde konuşuluyor.  
CHP'de kongreye doğru! Aslanoğlu, Soyer ve ekibinin elini zayıflattı
Haberler / Yerel Politika
7 Haziran 2023 Çarşamba 11:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- HABER MERKEZİ- CHP Genel Merkezi tarafından açıklanan takvime göre ilçe delege seçimleri 3 Temmuz-30 Temmuz arasında yapılacak. İlçe kongreleri ise 5 Ağustos’ta başlayıp 10 Eylül'de tamamlanacak. İl kongreleri ise 16 Eylül-15 Ekim arasında gerçekleştirilecek. Olağan kurultay tarihi ise il kongrelerinin tamamlanmasının ardından Parti Meclisi tarafından belirlenecek.

Şimdi kongre takvimi açıklanmışken, İzmir'de gözler ekiplerin ne yapacağına çevrildi.

2019 yerel seçimlerinin hemen ardından yapılan delege seçimlerine mavi liste ile giren Büyükşehir cephesi, İzmir'in metropol ilçe başkanları ile karşı karşıya gelmiş birçok ilçede tartışmalar yaşanmıştı.

Özellikle Çiğli, Buca ve Bayraklı gibi büyük ilçelerde başarılı olamamış ve ardından yapılan il kongresinde ciddi sıkıntı yaşanmıştı. Ve Deniz Yücel’in seçildiği il kongresinde listelere hakim ve etkili olunamamıştı.

SOYER'İN YÜCEL VE ARSLAN HAMLESİ GEÇİCİ BARIŞ

Seçimlerden kısa bir süre sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, beklenmedik bir hamle yaparak İl Başkanı Deniz Yücel ve PM Üyesi Ednan Arslan ile bir araya gelerek barış imzalamış ve bu barış süreci milletvekilliği seçimleirne kadar devam etmişti.

ASLANOĞLU’NDAN YÜCEL VE ARSLAN HAMLESİ

Özellikle Tunç Soyer’e yakın isimler tarafından 'il başkanı olması' istenen Şenol Aslanoğlu'nun atanmasının ardından, Aslanoğlu il yönetim kuruluyla da tartışmaların odağında oldu.

Bu tartışmalar örgüt içinde yapılan başarısız çalışmalar ve ardından milletvekilliği atamalarının yapıldığı dönemde Ankara’da eski İl Başkanı Deniz Yücel ve PM üyesi Ednan Arslan’ın listeye yazılmaması için çalışma yapan İl Başkanı Aslanoğlu, Soyer’in imzaladığı barışın son bulmasına da neden oldu.

ÖRGÜTÜ KUCAKLAYAMADI

Şenol Aslanoğlu’nun il başkanı olarak atanmasının ardından örgüt içinde ciddi ayrılıklara neden olması, örgütü kucaklayamaması, tepeden bakması, kendi yönetimi içerisinde dahi farklı ayrışmalar yapması, dayanışmadan uzak olması örgüt ile Aslanoğlu arasında ciddi bir sorun oldu. Öte yandan seçimde yapılan açıklamalar, plansızlıklar örgütün çalıştırılmaması vs. Örgütün İl Başkanı Aslanoğlu'na olan güvenini de sarstı.

ÖZKAN EKİBİNE TIRPAN ATMIŞTI

Diğer taraftan Aslanoğlu'nun atanmasının ardından oluşturulan il yönetim kuruluna Tuncay Özkan’a yakın Çiğli, Buca ve Çeşme Belediye Başkanları'nın olduğu ilçelerden yönetici alınmamış ve İl Başkanı'nın bu tavrı tepkiyle karşılanmıştı. İl Başkanı Aslanoğlu’nun bu uzlaşmaz tavrı üç ilçe belediye başkanı tarafından da tepkiyle karşılanmış ve yapılacak delege seçimlerinde İl Başkanı Aslanoğlu ile bu başkanlar arasından tamir edilemez bir hasar bıraktı. 

SOYER EKİBİNE YAKIN GAZETELER ÜZERİNDEN ALGI ÇALIŞMASI

İl başkanlığı atamasından dolayı tartışmaların artmasından sonra Büyükşehir cephesinin ne yapacağı merakla beklenirken, Soyer ekibine yakın gazeteler tarafından "Soyer ve ekibinin mahallelerde yapılacak olan yarışlarda olmayacağı ve Soyer’in kongre sürecinde 'uzlaştırıcı' olarak yer alması bekleniyor." şeklinde kulis bilgilerle algı yapılmaya başlandı.

Oysa geçen süreç içinde İl Başkanı Aslanoğlu’nun örgütü toparlayamadığı ve örgütle bir ilişki kuramaması Büyükşehir cephesinin elini zayıflattığı iddialarını da güçlendirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası