Ege Postası
Geri

Ayvalık ve Kaş'ta sığınmacı faciası

Ayvalık'ta Suriyeli kaçakları taşıyan tekne battı, 23 kişi kurtarıldı, biri çocuk 2 kişi aranıyor. Antalya'nın Kaş ilçesinden de yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Meis Adası'na geçmeye çalışan 40 sığınmacının içinde bulunduğu tekne alabora olup, battı. Sığınmacıların bir bölümü balıkçılar ve Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılırken, 2 çocuğun cesedi bulundu, kayıp olanlan için arama kurtarma çalışması başlatıldı.
Ayvalık ve Kaş'ta sığınmacı faciası
Haberler / Güncel
20 Mart 2016 Pazar 12:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Balıkesir'in Ayvalık İlçesi açıklarında Suriyeli mültecileri taşıyan fiber tekne battı, 23 kişi sahil güvenlik tarafından kurtarıldı, kaybolan 1'i çocuk 2 kişi aranıyor.

Sarımsaklı Sahili açıklarındaki Çıplak Adası'nın güneyinde dün gece saat 22.30 sıralarında, Alo 158 Sahil Güvenlik ihbar hattına, gelen ihbarla ekipler harekete geçti. Dikili Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'ndan da takviye ekip istendi. Sahil güevinlik ekipleri, içinde 25 kişi olduğu belirlenen fiber teknedeki Suriyeli mültecilerden 23'ünü kurtardı. 

Sarımsaklı Sahili'nden denize açılan ancak aşırı yük nedeniyle batan tekneden kurtarılan 23 mülteci, Ayvalık Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na getirildi. Bunların ifadelerinden batan teknede bulunan ve kayıp oldukları anlaşılan biri 7 yaşında çocuk diğeri ise yetişkin erkek iki kişiyi ise arama kurtarma çalışmaları üç botla denizden bir helikopterle de havadan sürdürülüyor. 

MEİS YOLUNDA FACİA
Öte yandan Yunanistan'ın "www.enikos.gr" internet sitesinin haberine göre, bugün saat 04.00 sıralarında Yunan balıkçılar, Antalya'nın Kaş İlçesi karşısındaki Meis Adası yakınlarında suda sığınmacılar olduğunu farkedince durumu Yunan Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi. Yunan ekiplerinin de gelmesiyle aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu sığınmacıların bir bölümü kurtarıldı. İki kız çocuğunun ise sudan cesedi çıkartıldı. Antalya'nın Kaş ilçesi sahilinden denize açıldıkları belirtilen sığınmacıların ifadelerinden, alabora olarak batan teknede 40 kişi oldukları kaydedildi. Kurtarılan sığınmacılar hastaneye kaldırılırken, Yunan Sahil Güvenlik botlarının kayıp olan diğer sığınmacıları arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası