Ege Postası
Geri

Azerbaycan'da 2. Dünya Kültürle arası Diyalog Forumu başladı

Azerbaycan’ın başkenti Bakü'de düzenlenen 2. Dünya Kültürlerarası Diyalog Forumu, resmi açılış töreni ile başladı. Ülkenin en prestijli mekanı olan Haydar Aliyev Merkezi’nde yapılan törene; başta Cumhurbaşkanı İlham Aliyev olmak...
Azerbaycan'da 2. Dünya Kültürle arası Diyalog Forumu başladı
Haberler / Dünya
30 Mayıs 2013 Perşembe 12:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Azerbaycan’ın başkenti Bakü'de düzenlenen 2. Dünya Kültürlerarası Diyalog Forumu, resmi açılış töreni ile başladı.

Ülkenin en prestijli mekanı olan Haydar Aliyev Merkezi’nde yapılan törene; başta Cumhurbaşkanı İlham Aliyev olmak üzere bazı bakanlar, dünyanın çeşitli ülkelerinden konuklar, milletvekilleri, dini topluluk temsilcileri ve diplomatik misyon temsilcileri katıldı.

“Çok Kültürlü Dünyada Barış İçin Ortak Yaşam” sloganıyla yapılan formunun açılış konuşmasını yapan Aliyev, söz konusu etkinliğin ülkesinde gerçekleştiriliyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Aliyev konuşmasında, Azerbaycan'ın Doğu ile Batı arasında hem coğrafi hem de kültürel bir köprü olduğuna vurgu yaptı.

Azerbaycan'ın yüzyıllardır çeşitli dinlere inanan birçok millete vatan olduğunu ifade eden Aliyev, ülkesinde her alandaki istikrarlı yükselişte bu uyumun rolünün büyük olduğunu ifade etti. İlham Aliyev, ''Ülkeler arası ilişkileri güçlendirmek için halklar arasındaki ilişkiler de iyi olmalıdır. Bu dünyada her halk ve millet için yaşanacak yer var. Yeter ki barış olsun, işbirliği olsun. Bizim bölgesel ilişkilerle ilgili adımlarımız işbirliğine yöneliktir" dedi.

''AZERBAYCAN, İSLAM ALEMİNİN ÖNEMLİ BİR PARÇASIDIR''

Aliyev, Azerbaycan'ın İslam aleminin bir parçası olduğunu, bu çerçevede ülkesinin İslam İşbirliği Teşkilatı’nda(İİT) önemli rol oynadığını belirtti. Cumhurbaşkanı Aliyev, ülkesinde yaşayan halkların kültürlerini bir zenginlik olarak gördüklerini ifade ederek'' Azerbaycan'da çok kültürlülük yüzyıllardır var. Hatta çok kültürlülüğün önemli adreslerinden birisidir. Dünyada gereken siyasi irade ortaya koyularak bu eğilimin kuvvetlendirilmesi gerekir.''dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Birleşmiş Milletler(BM) Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Nasır Abdülaziz El-Naser, UNESCO Genel Müdürü Irina Bokova ve İslam Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (İSESCO) Genel Müdürü Abdülaziz Osman el-Tüveycri birer konuşma yaptı.

Bugün ve yarın devam edecek forumda çeşitli başlıklar altında değişik konular ele alınacak. Söz konusu oturumlarda kültürler arası diyalogun tarihi geçmişi, alınacak dersler ve yaşanan problemler gibi meseleler masaya yatırılacak.

Forum; UNESCO, BM, Avrupa Konseyi, ISESCO ve BM Dünya Turizm Örgütünün desteği ile gerçekleştiriliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası