Ege Postası
Geri

Aziz Kocaoğlu: ''Daha çok eksiğimiz var''

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, kentteki özel veya kamuya ait mekanların engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesini amacıyla başlatılan “Kırmızı bayrak” uygulamasının tanıtım toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılımı ile gerçekleştirildi. Başkan Kocaoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada engelliler için yapılan çalışmalarda birçok eksikleri olduğunu kaydederken, kentsel dönüşüm çalışmalarının engelliler için yapılan çalışmalarda bir fırsat olarak kullanılması gerektiğini vurguladı.
Aziz Kocaoğlu: ''Daha çok eksiğimiz var''
Haberler / Yerel Yönetimler
25 Haziran 2013 Salı 12:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-Tarihi Havagazı Fabrikası’ndan gerçekleştirilen tanıtım toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra, CHP İzmir Milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları, CHP İl yöneticileri, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, Kent Konseyi temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve dernek temsilcileri ile çok sayıda engelli vatandaş katılım gösterdi. Engelli dostu binalara verilen kırmızı bayrak uygulamasının detayları ile anlatıldığı toplantıda, uygulamanın faydaları ve hedefleri de masaya yatırıldı.

“DAHA YOLUN BAŞINDAYIZ”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin engelliler için yürüttüğü çalışmaların ve projelerin görsel sunumu ile başlayan toplantıda söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı ve projenin onursal başkanı Aziz Kocaoğlu,”Bir kentin engelliler açısından engelsiz ve uygun hale getirilmesi için önce bu bilince ulaşmak gerekiyor. İzmir uzunca bir süredir bu konuda çalışmalar yapıyor. Özellikle ulaşım alanında araçların engellilere uygun hale getirilmesi için, engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla kullanabileceği tasarımları hayata geçiriyoruz. Samimiyetle söylemek isterim ki, biz bu işin daha A’sındayız. Birçok problemimiz var. Hem kendi bünyemiz içerisinde, hem de toplum çapında yaygınlaştırmak için birçok proje yapıyoruz. Neredeyse tüm otobüsler engelli dostu. Yolların ve rampaların düzenlenmesi çalışmalarımız devam ediyor. Bunlar belediyenin yeni yaptığı projelerde olmazsa olmaz kabul edilen şeyler. Ancak, daha çok eksiğimiz var” dedi.



“KIRMIZI BAYRAK ÇITAYI YÜKSELTECEK”

Projenin engelliler için farkındalık yaratmak açısından önemine vurgu yapan Başkan Kocaoğlu, “İzmir kentsel dönüşüme en yatkın kentlerden biri. Yeni bir kenti yaratırken, tüm sosyal donatı alanları ile, engelleri kaldırarak tasarlamak istiyoruz. İlk kentsel dönüşüm daire başkanlığını kuran belediyeyiz. Dönüşümde ilk hedefimiz 35 bin konutu dönüştürmek. Bu örnekleri arttırırken, kırmızı bayrağı da ön plana çıkartacağız. Bizim dışımızda inşaat sektörünün yaptığı birçok resmi bina ve ticarethaneler var. Bu bayrak bir motivasyon getirecek ve her bina yapan kırmızı bayrak kurallarını uygulamak sureti ile bir farklılık yaratacak. Böylece kendisini belli bir konumda taşıyacak ve bina yapmanın, kullanmanın çıtasını yükselteceğiz” diye konuştu.

“İZMİR’DE BİLİNÇ VE İNANÇ VAR”

Başkan Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, diğer belediyelerimizle birlikte, yaptığımız tüm çalışmalarda engelleri aşmaya ve bu kenti engelli vatandaşlarımızın yaşayabileceği, kullanabileceği, tek başlarına gezebilecekleri bir konuma getirmek için uğraşıyoruz. Ama bu iş kolay değil. İrade, inanç ve bilinç gerekiyor. Bu üçünü hep birlikte gerçekleştirmek zorundayız. İzmir’de bu bilinç, bu inanç var. Biz başaracağımıza inanıyoruz. Ve bu konuda çok mesafe de kaydettik. Ama her şeyi toz pembe göstermenin faydası yok” diyerek sözlerine son verirken, Ekim ayında düzenlenecek olan kongre sayesinde ve yayınlanacak bildirge ile dünyadaki engellilere de katkı sağlayacaklarını söyledi.



“AK PARTİ ENGELLİLERİ GÖRMEZDEN GELİYOR”

Toplantıda söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, sözlerine Gezi Parkı olaylarına değinerek başladı ve “Yurdun dört bir yanında direnenleri saygı ile selamlıyorum. Siz güzel insanlarla, İzmirlilerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Genel Başkan’ımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da sizlere selamını getirdim. Güzel bir amaç için buradayız. AK Parti hükümetinin görmezden geldiği, toplumsal hayatın içine katmamak için uğraştığı engelsiz kardeşlerimizin, sosyal belediyecilik politikası benimseyen bizler için ne kadar önemli olduğunu göstermek için buradayız. Siz engellilerin sosyal hayatta ve ekonomik hayatta var olmanızı istiyoruz. AK Parti anlamasa da, sizler fırsat eşitliği ve hayatın her alanında var olmak istiyorsunuz. AK Parti anlamak istemese de, engelli kardeşlerimiz kimseye yük olmadan, her türlü hizmete bireyler olarak ulaşmak istiyorlar” dedi.

KOCAOĞLU’NA TEBRİK, İKTİDARA ELEŞTİRİ

“Karşımızdaki en büyük engel siyasi iradenin topluma bakış açısı” diyerek sözlerine devam eden Genel Başkan Yardımcısı Akkaya, AK Parti iktidarını eleştirerek, “AK Parti, kamu kurumlarının engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesini öngören düzenlemeleri birkaç önce meclisten geçen torba yasa ile rafa kaldırdı. Bu konuda ne kadar samimiyetsiz olduğunu gösterdi. Sosyal demokrat 535 belediyemiz, AK Parti’nin engellemelerine rağmen, engelleri kaldırmak için çalışıyor, mücadele veriyor. AK Parti zihniyeti yapılan çalışmaları engellememiş olsaydı, bu proje çoktan belli bir aşamaya gelmiş olurdu. Esas sorun zihinlerdeki engeldir. Bu engeli kaldıramadığımız müddetçe bu sorunları çözmek mümkün değil. Ben bu projelerden gurur ve onur duydum. CHP olarak, bizim yüzümüz engelliye dönük. Bizim kıblemiz insandır. Bu proje de bunu gösteren önemli bir örnektir. Başkan Kocaoğlu başta olmak üzere bu projede emeği geçenleri tek tek kutluyorum” diye konuştu.



KÖSTEM: ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ FARKINDALIK YARATMAK

Engelsİzmir Projesi Koordinatörü Doç. Dr. Levent Köstem 18’inci ayını geride bırakan proje hakkında bilgiler vererek, yapılan çalışmaları ve hedeflerini şöyle özetledi, “Biz öncelikle engellinin kentsel sorunlarını ve bunların çözüm yollarını arıyoruz. Son dönemde sıkça gündeme gelen kentsel yenileme sürecinde engellilere dönük çalışmalara ağırlık verilmesi gerekiyor. Engellilerimiz için öncelikli hedefimiz toplumda bir farkındalık yaratmak ve bunun için çeşitli eğitim ve organizasyonlar düzenliyoruz. Bir diğer önemli konu da, engellilerin üretime katkı sağlaması ve sosyal yaşama katılım göstermesidir” dedi. Köstem, sözlerinin sonunda kırmızı bayrak uygulaması hakkında da bilgiler vererek, proje çerçevesinde aranan kriterli özetledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası