Ege Postası
Geri

BBP Genel Başkanı Destici, Cumhuriyet Başsavcısı ile görüştü

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığındaki görüşmesinin ardından BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili olarak 28 Şubat...
BBP Genel Başkanı Destici, Cumhuriyet Başsavcısı ile görüştü
Haberler / Politika
14 Haziran 2013 Cuma 19:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığındaki görüşmesinin ardından BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili olarak 28 Şubat İddianamesi'ndeki dosyaya ilişkin belgelerin istendiğini söyledi.

BBP Genel Başkanı Destici, parti avukatlarıyla birlikte Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’nı ziyaret etti. Destici, ziyaret sonrası adliye önünde yaptığı açıklamada, Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin helikopter kazasıyla ilgili bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla Cumhuriyet Başsavcısı ve soruşturmayı yürüten başsavcıvekili ve cumhuriyet savcısı ile görüştüklerini söyledi. Kazaya ilişkin soruşturmanın etkin bir şekilde sürdürüldüğünü vurgulayan Destici, şöyle devam etti: "Soruşturmanın geldiği noktayla ilgili olarak karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduk. Soruşturma etkin bir şekilde devam ediyor. Özellikle bazı kurumlarla ilgili yazışmalar devam ediyor. Buradan beklene neticeler var. Bu neticeler geldikten sonra soruşturma daha netleşecektir. Biz camia olarak sonuna kadar bu işin takipçisiyiz ve takipçisi olacağız. Bu soruşturmada tüm şüpheler aydınlatılmadan bu dosya asla kapatılamaz. Bizde zaten camia olarak buna fırsat vermeyiz."

28 ŞUBAT İDDİANAMESİ İNCELENECEK

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 28 Şubat soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamenin de istendiğine işaret eden Destici, "Son günlerde 28 Şubat soruşturması iddianamesinin kabul edilmesiyle birlikte orada da bilindiği gibi bazı insanlara yönelik suikast iddiaları kamuoyuna yansıdı. Zaten bununla ilgili de şüpheler vardı. Tahmin ediyorum, bütün bunlar, her dosyadaki bilgiler birleştirilebilir de, oradan da istifade edilebilinir ve tanıklar dinlenebilir. Önemli olan dosyanın aydınlatılması." dedi.

Bu konuyla ilgili elinde bilgi ve belge olanlara korkmadan, çekinmeden iletmesi çağrısında bulunan Destici, "Özelilikle bizim dosyamızla ilgili olarak dışarıda pek çok konuşan bizim arkadaşlarımız var, konuşan insanlar var. Kim ne biliyorsa, kim ne duyuyorsa, kim neye şahit olmuşsa bu dosyayla ilgili olarak mutlaka gelip savcılara anlatsınlar ve bilgileri savcılara versinler." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası