Ege Postası
Geri

BDP'li Önder: Artık iş hükümette

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, “Artık iş hükümette. Madem tam demokratikleşme diyoruz, antidemokratik cunta artığı tüm yasaların taranarak ayıklanması gerekiyor.” dedi. BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder,...
BDP'li Önder: Artık iş hükümette
Haberler / Politika
9 Mayıs 2013 Perşembe 13:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, “Artık iş hükümette. Madem tam demokratikleşme diyoruz, antidemokratik cunta artığı tüm yasaların taranarak ayıklanması gerekiyor.” dedi.

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İçişleri Komisyonu’nda gazetecilerin sorularını cevapladı. Çekilme süreci ile ilgili soru üzerine Önder, bu konuda bir süre verilemeyeceğini belirterek, “3 gün, 13 gün, 23 gün… Bunlar afaki olur. Önemli olan çekilme iradesi, bu kararın arkasında duran iradenin samimiyeti. Bu konularda da hiçbir sorun yok. Ne zaman çekilecekler, hangi gün bitecekten çok biz bu ülkenin demokratikleşmesi için ne yapacağı? Onlara yoğunlaşmak daha faydalı olur.” diye konuştu.

'Endişeniz var mı'' sorusu üzerine Önder, “Hiçbir endişem yok.” cevabını verdi. Önder başka bir soruya karşılık, “Artık iş hükümette. Madem tam demokratikleşme diyoruz, antidemokratik cunta artığı tüm yasaların taranarak ayıklanması gerekiyor.” diye belirtti.

'Kurulan çözüm komisyonundan beklentileriniz nedir'' sorusuna karşılık Önder, “Nasıl kullandığınıza bağlı. Darbe Komisyonu da tariflendiği şekli ile başta büyük beklentiler yoktu, ama önemli bir hesaplaşmaya kapı araladı. Onun için sizin nasıl bir fonksiyon atfettiğinizden çok nasıl katkı sunacağınız belirler.” ifadesini kullandı. CHP’nin bu konudaki tavrını gözden geçirmesi gerektiğini dile getiren Önder, “Kendi verdikleri önerinin arkasında duramamak gibi bir pozisyondalar şu anda.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası