Ege Postası
Geri

BDP’li Başkan'ın El Nusra'lı gösterdiği o fotoğraftakiler konuştu

Şanlıurfa Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan’ın Ak Partililerin El Nusra ile ilişkilerini ortaya koymak iddiasıyla basına paylaştığı fotoğrafların bir yıl önce çekildiği ortaya çıktı. Ayrıca El Nusra‘lı olarak fotoğrafta...
BDP’li Başkan'ın El Nusra'lı gösterdiği o fotoğraftakiler konuştu
Haberler / Güncel
29 Ağustos 2013 Perşembe 17:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şanlıurfa Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan’ın Ak Partililerin El Nusra ile ilişkilerini ortaya koymak iddiasıyla basına paylaştığı fotoğrafların bir yıl önce çekildiği ortaya çıktı. Ayrıca El Nusra‘lı olarak fotoğrafta lanse edilenlerden birinin ses sanatçısı, diğerinin de Suriyeli milletvekili olduğu ortaya çıktı.

Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan katıldığı Türkiye Barış Meclisi toplantısında Ak Parti Ceylanpınar Belediye Başkanı aday adayı Menderes Atilla’nın Özgür Suriye Ordusu saflarında savaşan Suriyeli ses sanatçısı ile çektirdiği fotoğrafı göstererek Ak Parti'nin El Nusra’ya destek verdiğini iddia etti.
    
    Belediye Başkanı'nın iddialarını cevaplamak amacıyla basın toplantısı düzenleyen Menderes Atilla, Başkan Arslan’ı kin ve nefrete sevk etmek ve ayrıştırmakla suçladı. Toplantıya fotoğrafta El Nusra militanı olarak tanıtılan ses sanatçısı ve Suriye Eski Milletvekili Nevvaf El Beşir de katıldı. Burada konuşan Menderes Atilla, “Başkan Arslan, benim 2012 yılında Resulayn halkına insani yardım yapıldığı sırada yardımları yerinde görmek için gittiğim Resulayn’da akrabam olan aynı zamanda ses sanatçısı İzzettin El Fırat fotoğraf çektirdim. Kendisi de o sıra ÖSO’su ve halkı için birkaç gün Esad güçlerine karşı savaşmıştı. Başkan Arslan bu fotoğrafı sanki yeni çekilmiş gibi göstererek onu ve beni El Nusracı olarak göstermek sureti ile kamuoyu önünde beni çeteci ve Kürt düşmanı olarak lanse etmek sureti ile hedef göstermiştir.” dedi.

    Kürt halkının kanı üzerinde siyaset yapan ve kandan nemalanan İsmail Aslan ve yandaşlarının Kürt gençlerinin beyinlerini yıkayarak ölüme gönderirken kendi çocuklarını sefa içerisinde büyüttüklerini kaydeden Atilla, “Demokrasiyi dillerinden düşürmeyen ve ne yazık ki kendileri gibi düşünmeyenlere karşı zalim Esed gibi insafsızca saldırmaktan geri kalmamaktadırlar.” şeklinde konuştu.

    Atilla Başkan Aslan’ın siyasi kaygılar nedeniyle bu tür girişimlerde bulunduğunu öne sürdü. Belediye başkanının kin ve nefrete sevk ettiğini dile getiren Atilla, Başkan Arslan hakkında suç duyurusunda bulunacağını ifade etti. Atilla, PKK yakınlığı ile bilinen haber ajanslarının tüm şirket ve işyerlerinin adreslerini yazarak hedef gösterdiğini aktardı.

    Kendisinin Kürt halkına yönelik olumsuz hiçbir düşüncesinin de olmadığını sözlerine ekleyen Atilla, annesinin de Kürt olduğunu hatırlattı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası