Ege Postası
Geri

BEBKA, Bursa’nın 2023 yol haritasını masaya yatırdı

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından düzenlenen Özel İhtisas Komisyonu toplantıları Bursa’da başladı. BEBKA tarafından daha önce Eskişehir ve Bilecik’te düzenlenen ‘Bursa Eskişehir Bilecik Bölge Planı Hazırlık...
BEBKA, Bursa’nın 2023 yol haritasını masaya yatırdı
Haberler / Genel
28 Mayıs 2013 Salı 18:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından düzenlenen Özel İhtisas Komisyonu toplantıları Bursa’da başladı.


BEBKA tarafından daha önce Eskişehir ve Bilecik’te düzenlenen ‘Bursa Eskişehir Bilecik Bölge Planı Hazırlık Çalışmaları’ kapsamındaki toplantıda Bursa’nın 2023’e kadar gelişiminin yol haritası ele alındı.


Mekansal Gelişme ve Erişilebilirlik konusu ile başlayan toplantıda konuşan BEBKA Planlama, Programlama ve Koordinasyon Birimi Başkanı Jülide Alan, bölge planlamasının ulusal düzeyde kalkınma planlaması ile mekansal planlar arasında ara kademe planı türü olduğunu söyledi.


Toplantılar ile bölgenin önümüzdeki 10 yıl için kalkınma ve gelişim planını oluşturmayı amaçladıklarını söyleyen Alan, “Yeni Bölge Planı çalışmaları yine kamu kesimi, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının azami katılımı ile hazırlanacak. Bu amaçla planlama sürecine tüm kesimlerin öneri ve katkılarının alınabileceği özel ihtisas komisyonları kurulması ve plan kararlarının bu komisyonlar marifetiyle oluşturulması hedeflendi.” dedi.


Mekansal Gelişme ve Erişilebilirlik konusunun Bursa ile ilgili gelişme ilkeleri hakkında da bilgi veren Jülide Alan, “Bursa il bütününde merkezler arası dengeli gelişmenin sağlanması ile yaşam ve mekan kalitesinin yükseltilmesi için neler yapılabileceğini tartışacağız” şeklinde konuştu.

Toplantılar, sosyal yapı, çevre, enerji ve tabii kaynaklar, tarım, tarıma dayalı sanayi ve ormancılık ile sanayi başlıklarında devam edecek. Toplantı, Perşembe günü düzenlenecek sanayi sektörü ile ilgili birleşim ile sona erecek.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası