Ege Postası
Geri

BES'ten sözleşme tepkisi

BÜRO Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi, memur toplu sözleşmesinin iddia edildiği gibi tarihi başarı değil tarihi satış olduğunu söyledi. Hükümet ve sözleşmeyi imzalayan Memur Sen Sendikası'nı eleştiren BES İzmir Şube Başkanı Musa Seven, “Tarihi başarı diyerek kamu emekçileriyle dalga geçildi" dedi
BES'ten sözleşme tepkisi
Haberler / Yerel Yönetimler
15 Eylül 2015 Salı 15:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Konak'ta eski Sümerbank binası önünde toplanan BES üyeleri adına Bes İzmir Şubesi Başkanı Musa Sever açıklama yaptı. Sever, “2016 - 2017 yıllarına ilişkin memur toplusözleşmesinin meşruluğu tartışmalı hükümetin milletvekili bile olmayan Çalışma Bakanı ile AKP Hükümeti'nin memur kolları Memur-Sen arasında imzalandı. Memur Sen Genel Başkanı tarafından imzalanan toplu sözleşme kamuoyuna tarihi başarı olarak sunuldu. Kamu emekçileri ve emeklilerle dalga geçildi. Sendikamız bu sözleşmeye tarihi satış adını verdi" dedi.


Doların tarihi rekorlar kırdığı, satın alma gücünün düştüğü ekonomik ortamda kamu emekçilerinin yaşamlarını zorlaştığını belirten Seven, Eylül ayı maaşıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Seven, “Belki de tarihte ilk defa imzalanan bir toplu sözlemenin ilk sonucu larak maaşlarımızdan emekli keseneği artışından kaynaklı 20 TL düşüş yaşanacak. Aynı zamanda milyonlarca kamu emekçisinin maaşı Eylül ayı itibariyle bir üst vergi dilimine gireceğinden yüzde 5'lik bir kayıp da bizleri beklemekte. Bunun adı hırsızlık, bunun adı vergi adaletsizliğidir" dedi.

Toplu sözleşmeyle ilgili eleştirilerine AKP ve Memur-Sen'e yönelttiği sorularla devam eden Seven, 1 Kasım'dan sonra hangi hükümet kurulursa kurulsun talepleri için mücadele edeceklerini söyledi. Seven “Kamu emekçilerinin gasp edilen 2014 yılı enflasyon farkının üzerini örtmek tarihi başarı mıdı? Yargı kararlarına karşın ödenmeyen ikramiyeler mi başarıdı? 2016 yıl için kamu emekçilerinin alacağı zam yüzde 8.76 iken yüzde 11 olarak ifade edip algı operasyonu yaratmak tarihi başarıdır'" diye sordu. Seven, Türkiye'de son dönemlerde bir kaos ve çatışma ortamı yaratıldığını belirterek, barış ve kardeşlik içinde bir arada yaşanan Türkiye özleminde olduklarını söyledi.(DHA)
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası