Ege Postası
Geri

Büyükşehir Belediyesi yurt dışına açılıyor: Kültürpark'a Paris modeli

Mart ayında yaklaşık 400 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen Fuarİzmir'i kente kazandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark'taki çalışmalarına da hız kattı. 84 yıldır hizmet veren Kültürpark'ı adeta baştan yaratacak olan Büyükşehir Belediyesi, İzmir'e yeni bir kimlik katacak proje için Fransa'da incelemelerde bulunacak. Büyükşehir Belediyesi yurt dışına açılıyor
Büyükşehir Belediyesi yurt dışına açılıyor: Kültürpark'a Paris modeli
Haberler / Yerel Yönetimler
15 Eylül 2015 Salı 13:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İhtisas fuarlarının Gaziemir’e taşınmasından sonra Kültürpark’a yeni bir kimlik kazandırmayı amaçlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin farklı kesimlerinden temsilcilerin katılımıyla düzenlediği ortak akıl toplantılarının ardından yurt dışı hamlesi başlattı. İzmirlilerden gelen görüş ve öneriler üzerine çeşitli çalışmalar yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi, mevcut fuar alanında yeşil dokuyu zenginleştirmek ve eğlence ile sanat gibi etkinlikleri de arttırmak amacı ile Fransa'nın Paris kentinde projeye örnek olacak incelemelerde bulunacak.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FUAR İÇİN YURT DIŞINA AÇILIYOR
Kültürpark'taki holleri kongre merkezine dönüştürmek ve kentin en büyük yeşil alanlarından olan bölgeye yeni kimlik katacak projesi için düğmeye basan İzmir Büyükşehir Belediyesi, merakla beklenen çalışmasında son aşamaya geldi. Belediyenin 1991 yılında açtığı ulusal proje yarışmasını kazanan proje müellifi mimar Şükrü Kocagöz ve Prof. Dr. İlhan Tekeli’nin başkanlığında yürütülen çalışmalar hız kazandı. "Kültürpark ne olacak'" sorusuna düzenlenen ortak akıl toplantıları ve kentten gelen görüşler doğrultusunda yanıt arayan Büyükşehir Belediyesi, proje hazırlıklarına son şeklini vermek için yurt dışına açılma kararı aldı.
 

FUAR ZENGİNLEŞECEK
Daha önceden Anıtlar Kurulu'ndan onay alan proje kapsamında Kültürpark’ı gençlerin, çocukların, kültür sanatın ve sporun merkezi yapmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, fuar alanını İzmirlilerin buluşma noktası yapmak için peyzaj ağırlıklı olarak yeni düzenlemelere gidecek ve tüm binaları yıkarak fuarı tamamen elden geçirecek. Söz konusu çalışmalar kapsamında fuardaki bitki örtüsünü zenginleştirmek ve Kültürpark'a yeni fonksiyonlar katmak için bir süredir İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katıldığı mutfak çalışmalarında da bazı önemli yeni kararlar alındı.
 
YENİ KÜLTÜRPARK İÇİN "PARİS MODELİ"
İzmir'in efsane başkanlarından Dr. Behçet Uz tarafından kurulan Kültürpark'ta  önümüzdeki dönemde ihaleye çıkarak çalışması beklenen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yurt dışına kapsamlı bir inceleme ve değerlendirme gezisi düzenlenecek. “Kültürpark Çevre Düzenleme Revize Projesi ve B Bölgesi Sevgi Holleri ve Kültür Merkezi, Spor Tesisi Yapıları Uygulama Projelerinin Yaptırılması İşi” kapsamında 16-20 Eylül 2015 tarihleri arasında Fransa’nın Paris şehrinde düzenlenecek olan eğitim ve araştırma gezisine belediyenin Etüd ve Projeler Dairesi ile Park ve Bahçeler Dairesi'nden bir heyet katılacak.
 
MERAKLA BEKLENEN PROJEDE SON RÖTUŞLAR
Paris'te yerinde araştırmalar yapacak olan belediye ekipleri, fuar projesine nihai şeklini verecek detaylı çalışma kapsamında Fransız bahçeleri, kentin çeşitli bölgelerindeki yeşil alan ve rekreasyon düzenlemeleri, özel oyun parkları, doğal özgün lunaparklar gibi İzmir'e model olabilecek projeleri inceleyecek. Gezinin ardından incelemeler doğrultusunda kapsamlı bir görüş ve öneri dosyası hazırlayacak olan belediye yönetimi, yapılacak fuar zirvesinde söz konusu dosyayı masaya yatırarak 'Yeni Kültürpark Projesi'ne son şeklini verecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası