Polonya koordinatörlüğünde yürütülen Okul Eğitiminde Küçük Ölçekli Ortaklıklar Erasmus+ KA210 (Think, Dream and Discover With Digital Storytelling) Projesi kapsamında, Şehit Ömer Halisdemir BİLSEM öğrencileri, Roma'da İzmir'i tanıttı. 14-19 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen etkinliğe Sosyal Bilgiler Öğretmeni Serap Kölemen, İngilizce Öğretmeni Şeref Sedef Aktaş ve Merkez Müdür Yardımcısı Murat Aksen ile öğrenciler Mina Yorgancılar, Doruk Eren, Badenur Esma Avcı ve Adnan Arda Baydaş katıldı. Atölye kapsamında öğrenciler, şehirlerinin tarihini anlatmak için yenilikçi dijital araçlar ve arttırılmış gerçeklik uygulamaları kullanarak dijital hikayeler oluşturdu.
'DİJİTAL HİKAYE ANLATIMI ATÖLYESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ'
Dört gün süren etkinliklerde öğrencilerin atölye ve grup çalışmaları sayesinde iletişim becerilerini geliştirerek farklı ülke ve kültürlerden akranlarıyla bir araya geldiğini anlatan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Necati Özcan, kültürler arası etkileşimin arttığını ifade ederek, "Kolezyum'da bir dijital hikaye anlatımı atölyesi gerçekleştirildi. Roma'nın tarihi meydanları ve çeşmeleri turu yapıldı. Öğretmen ve öğrenciler derslerinde dijital hikaye anlatımı ve yaratıcı yazarlığı kullanmaya teşvik edildi" dedi. İtalya, Polonya, Hollanda ve Türkiye'den gelen öğrencilerin ülke, şehir ve okullarını sunumlarla tanıttığını anlatan Özcan, karma gruplara ayrılan öğrencilerin dijital hikayeleme yöntemi ile yaşadıkları İzmir, Roma, Amsterdam ve Varşova'yı hikayelerle anlattığını kaydetti.
ORTAK ÇÖZÜM YOLLARI GELİŞTİRME FIRSATI ELDE EDİLDİ
Özcan, şöyle devam etti: "Roma'nın tarihi yapıları, ünlü meydanları ve sembollerini tanıyıp Antik Roma'da Bir Gün konulu atölye çalışmaları gerçekleştirildi.
Ayrıca öğrenciler AB Parlamentosu simülasyonuna katılarak günümüz dünya sorunları konusunda tartışma ve ortak çözüm yolları geliştirme fırsatı elde etti. Faaliyetin son gününde öğrenci sunumları yapıldı ve sertifika töreni gerçekleştirildi. Faaliyete katılacak öğrencilerin seçiminde önceden belirlenen kriterler doğrultusunda başvuru alındı ve değerlendirme yapıldı. Alanında başarılı, bilişim teknolojileri, yaratıcı yazarlık ve İngilizce dil bilgisinde başarılı öğrenciler faaliyete katılmaya hak kazandı.
Bu dijital hikayelerde hem İzmir hem de diğer ortak okulların yaşadıkları şehirler tanıtıldı. Projenin bir diğer aktivitesi ise ekim ayında bizim ev sahipliğimizde İzmir'de gerçekleştirilecek. Merkezimiz İtalya, Polonya ve Hollanda'dan gelecek öğretmen ve öğrencilere dört gün boyunca ev sahipliği yapacak. Projenin son aktivitesi ise 2025 Mayıs ayında Polonya ev sahipliğinde gerçekleştirilecek."(DHA)