Ege Postası
Geri

BM Genel Sekreteri, Mısır’daki darbeyi doğrudan kınamadı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Mısır’da ordunun devlet işlerine müdahalesini ‘endişe verici’ olarak niteledi. Ban Ki-mun'un yazılı açıklamasında darbeyi doğrudan kınayan ifadeler kullanmaması dikkat çekti.Genel...
BM Genel Sekreteri, Mısır’daki darbeyi doğrudan kınamadı
Haberler / Dünya
4 Temmuz 2013 Perşembe 11:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Mısır’da ordunun devlet işlerine müdahalesini ‘endişe verici’ olarak niteledi. Ban Ki-mun'un yazılı açıklamasında darbeyi doğrudan kınayan ifadeler kullanmaması dikkat çekti.

Genel Sekreter, Mısır’daki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek, halkın taleplerine destek vermeye devam edeceğini bildirdi.

Ban’ın açıklamasında bazı unsurların net ifade edilmemesi kafalarda soru işareti bıraktı. Mısır’da yaşanan değişimin hassas bir dönemden geçtiğine vurgu yapan Ban, bu süreçte sükünet, diyalog, itidal içinde olup, şiddetten uzak durulması çağrısında bulundu.

Katılımcı demokrasi gereği tüm kesimlerin kaygılarının dikkate alınmasını vurgulayan Genel Sekreter, ifade ve toplanma hürriyeti gibi temel haklara da saygı gösterilmesini hatırlattı.

Ban, açıklamasında askeri darbeyi kınayan bir ifade kullanmadı. Tahir Meydanı’nda gösteri yapanların, "hayal kırıklıklarını ve meşru kaygılarını," dile getirdiklerini savunarak, "Devlet işlerine askerin müdahalesi endişe verici. Demokratik prensiplerle uyumlu bir şekilde biran önce sivil yönetimin işbaşına gelmesi hayati önemdedir." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası