Ege Postası
Geri

BM Orman Forumu'na mehteranlı kapanış

Bu yıl 10. kez düzenlenen ve Amerika dışında ilk kez Türkiye'de yapılan Birleşmiş Milletler (BM) Orman Forumu çalışmalarını tamamladı. 8-19 Nisan 2013 tarihleri arasında toplanan ve 197 ülkenin bakan seviyesinde temsil edildiği toplantılarda,...
BM Orman Forumu'na mehteranlı kapanış
Haberler / Güncel
19 Nisan 2013 Cuma 17:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bu yıl 10. kez düzenlenen ve Amerika dışında ilk kez Türkiye'de yapılan Birleşmiş Milletler (BM) Orman Forumu çalışmalarını tamamladı. 8-19 Nisan 2013 tarihleri arasında toplanan ve 197 ülkenin bakan seviyesinde temsil edildiği toplantılarda, dünyadaki ormancılığın geleceği ve ormanların korunmasına ilişkin önlemler tartışıldı. İstanbul'daki törenin kapanışında Mehter Bölüğü'nün gösterisi onlarca diplomatı mest etti.

Bundan önceki 9 toplantısını New York'ta yapan Dünya Orman Forumu, ilk kez kez Amerika dışında toplandı. Başbakan Erdoğan'ın da katılarak açılış konuşmasını yaptığı forum bugün itibariyle çalışmalarını tamamlayarak sonuç bildirisi hazırlıklarına başladı.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen forumun kapanışı ilginç görüntülere sahne oldu. Kapanış seremonisinde bayrak indirme töreninden önce, mehteran gösterisi yapıldı. Dünyanın çok farklı coğrafyalarından gelen temsilciler büyük şaşkınlık ve beğeni ile gösteriyi izledi. Bir çok delege gösteriyi cep telefonları ile kaydetti.

'EKİPLERİNİZİN PROFESYONELLİĞİ ÇALIŞMALARI DAHA VERİMLİ KILDI'

Kapanış konuşması için delegelerin karşısına çıkan Forum Genel Direktörü Jan Mc Alpine, İstanbul'da olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Verimli çalışmalar yapıldığını anlatan Alpine, organizasyonda görev alan Türk ekibinin profesyonelliği ve istekliliğinin çalışmaların verimini yükselttiğini ifade ederek yetkililere teşekkür etti.

Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mahir Küçük ise forumdaki görüşmelerin ülkelerin ormancılığına, kırsal yoksulluğun giderilmesine, sosyal, kültürel ve ekonomik olarak fayda sağlayacağına hizmet edeceğine inandığını söyledi. Küçük, ülkelerin bu gibi konularda birlikte hareket etmesinin önemli sonuçları olacağının da altını çizdi.

Forum, gönderdeki Türk ve BM bayraklarının törenle indirilmesi ile sona erdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası