Ege Postası
Geri

BW İçişleri Bakanı Gall, polis reformunu savundu

Almanya'da Yeşiller-SPD koalisyon hükümetinin iktidar olduğu Baden Württemberg Eyaleti’nde hükümetin planladığı bir dizi reform paketi içinde olan polis reformu ile ilgili eyalet İçişleri Bakanı Reinhold Gall, Meclis’e bilgi verdi.Reform...
BW İçişleri Bakanı Gall, polis reformunu savundu
Haberler / Genel
22 Haziran 2013 Cumartesi 15:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'da Yeşiller-SPD koalisyon hükümetinin iktidar olduğu Baden Württemberg Eyaleti’nde hükümetin planladığı bir dizi reform paketi içinde olan polis reformu ile ilgili eyalet İçişleri Bakanı Reinhold Gall, Meclis’e bilgi verdi.

Reform dahilinde 2014 yılından itibaren uygulamaya konulması beklenen yeniliklerin en dikkat çekeni ise polis memurlarının idari birimlerden ziyade asayiş hizmetlerine kaydırılma eğilimi.

Reformun uygulanmaya başlanması ile birlikte eyalet genelinde halen mevcut olan 37 emniyet müdürlüğü 12 bölge emniyet müdürlüğü haline dönüştürülecek. Bu şekilde emniyet personelinin idari görevlerden ziyade kolluk hizmetlerine daha fazla yoğunlaşması hedefleniyor.

24 bin emniyet mensubunu ilgilendirecek olan ve 15 yıllık bir periyoda yayılmış olan reformların maliyet ise 123 milyon Euro olarak hesaplandı.

CDU’lu iç politika uzmanı Thomas Blenke söz konusu reformların çok büyük olduğuna, eyalete çok pahalıya mal olacağına ve bazı riskleri de beraberinde getireceğine dikkat çekti.

Reformlar kapsamında emniyet müdürlüklerinin azalmasının polis ile vatandaşın arasına mesafe koyabileceği ihtimali de muhalefetten yapılan eleştiriler arasında yer alıyor.

Reformlarla ilgili muhalefetin eleştirilerine Yeşiller kanadından iç politika uzmanı Uli Sckerl karşılık verdi. Sckerl, reformları desteklediklerini ifade ederek, Hıristiyan Demokrat Parti'yi asılsız iddialarla dikkatleri dağıtmakla suçladı.

POLİS SAYISI DÜŞECEK

Eyalette polis reformunun yanı sıra uygulanan tasarruf önemleri kapsamında kolluk kuvvetleri sayısında da azalamaya gidilecek. Koalisyon hükümetinin tasarruf planına göre 2020 yılına kadar mevcut polis kadrolarının 5 bin azaltılması öngörülüyor.

Eyalette geçen yıl hırsızlık olaylarında yüzde 4,6 oranına bir artış yaşanmasına rağmen kolluk kuvvetlerinin sayısının azaltılması planına ise ilk tepki Polis Sendikası’ndan gelmişti. Polis Sendikası Eyalet Başkanı Joachim Lautensack, hükümeti eleştirerek; bunun doğru bir hamle olmadığına işaret etmişti. Sendikadan ayrıca, kolluk hizmeti veren personel sayısının zaten yeterli olmadığı ve azaltmaya gitmenin güvenlik zafiyetine neden olabileceği uyarısı da yapılmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası