Ege Postası
Geri

Badem, ilçeleri temsilen katıldığı toplantıda ne talep etti'

Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, yerel yönetimlerin sorunlarının değerlendirildiği toplantıda 6360 sayılı yasada değişiklik yapılması talebini dile getirdi. Başbakan Davutoğlu'nun da yer aldığı Ankara'daki toplantıda
Badem, ilçeleri temsilen katıldığı toplantıda ne talep etti'
Haberler / Yerel Yönetimler
24 Aralık 2015 Perşembe 10:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki yönetiminde Ankara’da belediyelerin sorunlarının değerlendirildiği bir toplantı yapıldı.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla yapılan toplantıda, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki,İçişleri Bakan Yardımcısı Selami Altınok, Maliye Bakanlığı, İller Bankası gibi ilgili kurumların müsteşarları, 6 milletvekili, Ankara ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanları ile İzmir-Ödemiş ve İstanbul-Zeytinburnu ilçe belediye başkanları yer aldı.
 

Yerel yönetimlerle ilgili daha önce çıkan yasaların uygulamasından kaynaklanan sıkıntıların değerlendirildiği toplantıda ilçeleri temsilen davet edilen Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, 6360 sayılı yasanın bazı maddelerinde değişiklik yapılmasıyla ilgili görüşlerini sundu.  Başkan Mahmut Badem; “Kamu hizmetlerinin gerekleri bakımından ilçelerin coğrafi konumu nüfusu, yüzölçümü, belde ve köy sayıları göz önüne alınarak bir düzenleme yapılmasını istiyoruz. Bazı hizmetlerin yerinden daha sağlıklı ve hızlı uygulanması amacıyla ilçe belediyeler yetkili olmalıdır. Özellikle gelirlerin arttırılması konusunda  görüşlerimizi sunduk.  6360 sayılı yasanın uygulanmasında karşılaştığımız sorunları bölgemizdeki belediye başkanlarımızla değerlendirdik. Ortak taleplerimizi toplantıda ifade ettim” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası