Ege Postası
Geri

Bornova’da ‘Ortak Akıl Sergisi’ne büyük ilgi

Bornova Belediyesi’nin ‘ortak akıl’ ilkesiyle üniversitelerle başlattığı tasarım alanındaki işbirliği ikinci kez ‘Bornova İçin Fikirler’ (BİF) Sergi’sinde biraraya geldi. Kamusal alanlara yönelik tasarım çalışmalarının yer aldığı sergi büyük ilgi gördü.
Bornova’da ‘Ortak Akıl Sergisi’ne büyük ilgi
Haberler / Yerel Yönetimler
23 Aralık 2015 Çarşamba 11:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bornova İçin Fikirler (BİF) 2. Tasarım Sergisi, Bornova Belediyesi Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı. Açılışa Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve ilgili belediye bürokratlarının yanısıra Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı Hasan Topal, Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Başkanı Özlem Şenyol, üniversitelerin öğretim üyeleri ve öğrencilerin yanısıra pek çok ilgili katıldı.
 
34 özgün proje
 
Bornova Belediyesi’nin üniversitelerle birlikte ortak akıl ilkesiyle gerçekleştirdiği kamusal alanlara yönelik tasarım çalışmalarının yeraldığı sergi büyük ilgi gördü. Sergi’de Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi’nden yaklaşık 200 öğrencinin 30 öğretim görevlisinin danışmanlığında hazırladıkları 34 özgün proje yeraldı. Öğrencilerin proje dersleri kapsamında grup çalışmasıyla hazırladıkları tasarımlar 15 Ocak 2016’ya kadar görülebilecek. Bu çalışmalar da ilk sergide yeralan tasarımlar gibi BİF serisinin ikinci seti olarak basılı yayın haline getirilecek. Referans fikirler olarak Bornova’nın tasarlanmasında değerlendirilecek olan bu tasarımlar bif.bornova.bel.tr adresinde de yayınlanacak.


 
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, göreve geldikleri günden itibaren Kentsel Tasarım Müdürlüğü koordinasyonunda pek çok üniversite ile ortak projeler ürettiklerini dile getirerek, “Üretilen bu projeler Bornova’nın geleceğinin tasarlanması için ortaya konan fikirler ve hayallerdir. Bu fikir ve hayallerin tamamını hayata geçirmek belki olanaksızdır ancak, Bornova’nın geleceğinin tasarlanması noktasında ortaya konan her bir düşünce, her bir fikir, ulaşmak istediğimiz hedef için feyz alacağımız önemli basamak taşlarını oluşturmaktadır” dedi.

Mimarlar Odası Başkanı’ndan teşekkür
Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı Hasan Topal da ortak akılla üretilen proje ve tasarımların önemine dikkat çekerek, “Günümüzde kentler artık yaşam kalitesi ekseninde değerlendiriliyor. Sayın Başkan Olgun Atila ve ekibi kentin mimarlık ve mekan kalitesi niteliğini artırmak üzere ciddi bir çaba içerisinde. Akademik dünyayı, öğrencileri, profesyonelleri bu sürecin içine dahil ederek bir yandan bilimsel niteliğini güçlendirirken bir yandan da katılımcı demokratik yöntemleri daha da yaygınlaştırması çok sevindirici. Bu çalışmalarda emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.


 
BİF Sergisi’nde yeralan çalışmalar
 
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü
  • Osman Kibar Kavşağı Peyzaj Düzenlemesi Fikir Projesi
  • Bornova Kent Meydanı Peyzaj Tasarım Projesi
     
    Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü
  • Atatürk Kütüphanesi İç Mekan Tasarımı
     
    Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü
  • Bornova köyleri için satış standı tasarımı
     
    Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü
  • Kent Konseyi Mimari Proje Çalışması
  • Gençlik Merkezi Mimari Proje Çalışması
  • Çağdaş Sanat Galerisi Mimari Proje Çalışması

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası