Ege Postası
Geri

Bağış Köşk kaderine terkedildi

İzmir'in Agora semtinde, bulunan ve 1970'li yıllarda Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağışlanan Osman Paşa Köşkü kullanılmadığı gibi bakımı da yapılmayınca kaderine terkedildi.
Bağış Köşk kaderine terkedildi
Haberler / İzmir
8 Mayıs 2014 Perşembe 09:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Agora'daki Osmanzade yokuşunda bulunan Osman Paşa Köşkü, 1970'li yıllarda kullanılması için Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağışlandı. Ancak aradan bunca yıl geçmesine rağmen, tescilli tarihi köşkün bakımı yapılmadığı gibi hiç kullanılmayıp, kaderine terk edildi. Tamamına yakını çöken köşk mezbelelik haline geldi. Bu duruma tepki gösteren mahalleli, devletin köşke sahıp çıkmadığından yakındı.

BİRİNİ KONAK BELEDİYESİ KURTARDI
Yine Sosyal Hizmetlere ait olan ve Agora çevresinde bulunan diğer bir köşke ise 2007 yılında, dönemin Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ sahip Çıktı. Kurum ile yapılan protokol gereği Belediye tarafından restorasyonu yapılan köşk, Nebahat Tabak Semt Evi adıyla kadınlara hizmet veriyor. Ancak kullanım için yapılan protokol süresinin sonuna doğru gelinmesinden dolayı, bu köşkün de diğeriyle aynı kaderi paylaşmasından endişe ediliyor. Burada kurs görüp, meslek öğrenen kadınlar, köşkün işlevsiz kalmaması için protokolün yenilenmesini istiyor (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası