Ege Postası
Geri

Bağışlarla yapılan okula YGS birincisinin adı verildi

Trabzon’da silah ruhsatlarından elde edilen gelirler ve hayırseverlerin desteği ile inşa edilen ikinci anaokulu hizmete açıldı. 100 öğrenci kapasiteli 5 derslikli okula daha önce alınan karar doğrultusunda 2012 Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda...
Bağışlarla yapılan okula YGS birincisinin adı verildi
Haberler / Güncel
13 Mayıs 2013 Pazartesi 15:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Trabzon’da silah ruhsatlarından elde edilen gelirler ve hayırseverlerin desteği ile inşa edilen ikinci anaokulu hizmete açıldı. 100 öğrenci kapasiteli 5 derslikli okula daha önce alınan karar doğrultusunda 2012 Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Trabzon il birincisi olan Ömer Burak Terzi’nin adı verildi.

    Toklu Mahallesi’nde yapılan Ömer Burak Terzi Özel Eğitim Anaokulu’nun açılışı, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Garnizon Komutan Vekili Albay Turgay Aras, Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, okula ismi verilen üniversite öğrencisi Ömer Burak Terzi, ailesi ve çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleştirildi.

    Vali Kızılcık, burada yaptığı konuşmada, açılışı yapılan okulun Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade etti. Anaokulunun, 32 ve 66 ay yaş grubu arasında bulunan ve daha fazla ihtimam gerektiren özel eğitime muhtaç öğrencilere hizmet edeceğini anlatan Recep Kızılcık, “Onlara sevgiyle yaklaşıldığında hiçbir eksikliklerinin olmadığını göreceğiz. Böylelikle biz de sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirmiş olacağız.” dedi.

    Okulun hayırseverlerin bağışları ile yapıldığını kaydeden Vali Kızılcık, “Eğitimi özendirmek ve Trabzonumuzu 81 il arasında en başarılı iller arasına sokmak için bu projeyi uygulamaya koyarak bu okulu yaptık. Bu proje kapsamında daha önce yine Kaan Dinler ismiyle başka bir okulumuzu açmıştık. Devletimizin bütçesinden bir şey çıkmadı. Tamamen hayırseverlerimizin katkıları ve belediyemizin destekleriyle oluşturuldu. Her yıl üniversiteye giriş sınavlarında il birincisi olan çocuklarımızın isimlerini okullara vereceğiz. Böylece hem okul sayımızı, hem de eğitimde kaliteyi artırarak çocuklarımızın motive olmasını sağlayacağız. Bu proje kapsamında yaptırılan okulumuza 2012 yılında il birincisi ve Türkiye’de 224.’sü olan Ömer Burak Terzi isimli öğrencimizin ismini verdik. Burada okuyan yavrularımızın devletine ve milletine faydalı bireyler olarak yetişmesini ümit ediyoruz. Bu okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

    Okula adı verilen Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Ömer Burak Terzi, bunun kendisi için onur verici olduğunu ifade etti. Sınava hazırlanırken il birincisi olacak öğrencinin bir okula isminin verileceğini duyunca şevkinin daha da arttığını belirten Terzi, “Sonunda birinci olarak bunu başardım. Çok iyi bir uygulama. Bu tür uygulamalar öğrencinin başarısını olumlu yönde artırmaktadır. Sayın Valimize ve hocalarımıza çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

    Konuşmaların ardından, özel eğitim alan öğrencilerin hazırladığı kolbastı ve halkoyunları gösterileri izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Eğitim kurumunun açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Kızılcık, Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ve tüm katılımcılar anaokulunu gezerek öğrencilere hediye dağıttı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası