Ege Postası
Geri

Bahçeli: Kimse polisi suçlamasın

MHP lideri Bahçeli, Gezi Parkı'nda yaşanan direnişe ilişkin açıklama yaptı.
Bahçeli: Kimse polisi suçlamasın
Haberler / Politika
2 Haziran 2013 Pazar 08:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul 6. İdari Mahkemesi’nin Gezi Parkı'na yapılacağı belirtilen AVM'Ye ilişkin verdiği durdurma kararını, “Olaylar arttıkça, mahkeme kararını neden 15 ay sonra açıklamıştır” sözleriyle değerlendirdi. 
MHP lideri Bahçeli, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Çankırı Günleri etkinliğinin çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi Parkı'ndaki olaylar nedeniyle MHP'yi de suçladığını aktaran Bahçeli, Başbakan’ın sözlerini “iftira” olarak nitelendirdi. 
MHP'nin hiçbir ferdinin bu olaylarla ilgisinin olmadığını söyleyen Bahçeli, bütün partililerin bu tür eylemlere katılmaması için hassasiyet gösterdiğini aktardı. Gezi Parkı’ndaki olaylarda BDP’nin izlediği tutumunu eleştiren Bahçeli, “İmralı'ya gönderip getirttiğiniz sonra da ondan aldığınız bilgilerle barış sürecini yönlendirdiğiniz insanları şimdi işbirlikçi olarak unutup, hasım olarak görüp yanına MHP'yi ilave etmek bir utanmazlıktır. Siyasi iktidar ve yandaşları bundan vazgeçmelidir” diye konuştu. 
-“BU KARARI BAŞINDA VERMİŞ OLSAYDI, BELKİ TÜRKİYE BÖYLE BİR KARGAŞANIN İÇERİSİNE GİREMEZDİ”- 
MHP lideri, Taksim Gezi Parkı’nda olayların 4 gündür devam ettiğine ve AK Parti BDP ve PKK’nın iş birliği içinde hareket ettiğine dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı: 
“Şiddet artıkça, yaralanmalar, sabahlara kadar yapılan eylemlerle karşı duruşlarla arttıkça sonunda mahkeme 15 ay sonra niye kararını şimdi açıklamıştır. 
Bu tepki ortaya konduğu zaman demokratik bir eylem olarak görüp, bu kararı başında vermiş olsaydı, Belki Türkiye böyle bir kargaşanın içerisine giremezdi, girmezdi. 
Böylelikle toplumun bazı kesimleri düşüncelerini demokratik yolla ortaya koyarken, bazıları da bu uygulamalardan vazgeçmek sureti ile demokrasiye olan saygısını bir kez daha belirtmiş olurdu.” 
-“POLİS ÇOK ŞİDDETLİ DAVRANMIŞTIR”- 
MHP’nin Türk milletinin huzuru, barışı ve güvenliği için hassasiyet gösterdiğini aktaran Bahçeli, MHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından olayların kınandığı ve bu tür eylemlerde MHP'nin bulunmayacağının ifade edildiğini söyledi. 
Bundan sonra bu tür olaylardan yararlanarak Türkiye'yi Ortadoğu'daki bir Arap baharına benzer olaylara sürüklenmemesi gerektiğini söyleyen Bahçeli, “Şimdiden adını Türk baharı koyarak bir kardeş kavgasına sürükleyebilecek davranışlardan başta siyasi iktidar, ikincisi muhalefetin bazı marjinal unsurları vazgeçmelidir” dedi. 
Bahçeli sorulan bir soru üzerine, "Polis çok şiddetli davranmıştır. Polise verilen talimat yerine getirilmiştir. Polisi burada kimse suçlamasın” açıklamasında bulundu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası