Ege Postası
Geri

Bahçeli'den çok manidar kongre tarihi...

Bahçeli kongre için öyle bir tarih seçti ki! 1 Kasım seçimleri sonrası eleştirilerin odağındaki Devlet Bahçeli, parti içi muhalefete meydan okudu kongre için manidar bir tarih verdi.
Bahçeli'den çok manidar kongre tarihi...
Haberler / Politika
10 Kasım 2015 Salı 11:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Vatan gazetesinin haberine göre MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kongre için ÇanakkaleZaferi'nin yıldönümü olan 18 Mart'ı işaret etti.
1 Kasım seçim sonuçlarının kaybeden partileri arasında yer alan MHP'de sular durulmuyor. Hedefteki isim Bahçeli, muhaliflere meydanı bırakmaya niyetli değil.
Dün Başkanlık Divanı'nı toplayan MHP lideri Devlet Bahçeli kongre taleplerine sıcak bakmadıklarını ve bu konuda tavizsiz tutumlarını sürdüreceklerini belirtirken,"Yeterli imzayı buluyorlarsa buyursun toplasınlar. MHP'nin kongresinin ne zaman yapılacağı bellidir. 18 Mart 2018 tarihi de güzel bir tarihtir. Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümüdür" dedi.
PARTİYİ KARIŞTIRMA PROJESİ
Genel Başkanlık için ismi geçenleri yakından izlemeye alan MHP yönetimi, adaylığını açıklayan DYP üyesi Selim Kaptanoğlu'nu partiyi karıştırmaya dönük bir projenin parçası olarak değerlendirdi.
MHP KÜRŞAT'IN 40 ÇERİ İLE ÇİN SARAYINI FETHETTİĞİ GİBİ SAVAŞACAK
Toplantıda "AK Parti, 'kuşa bak kuşa' diyerek oyalama taktiği uyguluyor. MHP'nin ve CHP'nin parti içi ile meşgul olmasını sağlayarak Anayasa değişikliği, başkanlık siteminin getirilmesi gibi çok önemli konulara muhalefetin odaklanmasını engellemek istiyor. Ancak MHP, Kürşat'ın 40 çeri ile Çin sarayını fethettiği gibi 40 vekille toplumsal muhalefeti gerçekleştirecektir" görüşü dile getirildi.

Öte yandan MHP'de 1 Kasım seçim sonuçları sonrasında sular durulmuyor. Seçimlerde gelen oy kaybını MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin izlediği politikalara bağlayan muhalifler, yönetimi değiştirecek olağanüstü bir kongre için kulisleri sürdürüyor.

SLOGAN VAR, LİDER YOK
MHP'de muhalif kesimde, mevcut parti yönetimine karşı ortak bir slogan oluşmuş durumda; Bahçeli'nin görevi bırakmasına atıfla "Devret Bahçeli" sloganı, farklı kesimlerden muhaliflerin ortak sloganı olarak kulaktan kulağa iletiliyor. 

Ancak ortak slogana rağmen, MHP'de parti içi muhalefet ortak bir aday üzerinde uzlaşmaktan hala çok uzak. MHP kulislerinde parti içi muhalefetin en büyük sıkıntısının, Bahçeli'ye karşı öne çıkacak, tüm muhalefeti birleştirecek güçlü tek bir adayın ortaya çıkmaması olduğu konuşuluyor. 

AKŞENER ADI ÖNE ÇIKTIKÇA, KARŞI ARGÜMANLAR DA ORTAYA  ÇIKIYOR
Muhalif kesimde adı en çok konuşulan kişi, Meral Akşener. 

Ancak Akşener'in adı potansiyel MHP Genel Başkanlığı için konuşuldukça, gerek Genel Merkez kulislerinde, gerekse diğer muhalif kesimlerde, Akşener'e karşı argümanlar üretilmeye de başlanmış durumda. 

Akşener'in potansiyel liderliğine karşı en çok kullanılan unsur, daha önce başka bir partide görev yapmış olması; Meral Akşener'in DYP çatısı altında vekillik, hatta bakanlık yapmış olmasının MHP'nin liderliği için bir "handikap" olduğu, liderin MHP'den hiç kopmamış, hep MHP çatısı altında kalmış bir isim olması gerektiği söylemi ortaya konuluyor. 

Akşener için ortaya atılan bir başka "karşı argüman" ise, kadın olması üzerine konuluyor; Ülkücü hareketin başında bir kadının yer almasının "tabanda sıkıntı çıkarabileceği" kulislerde, özellikle Akşener muhalifleri tarafından yayılıyor. MHP kulislerinde konuşulan diğer potansiyel lider isimleri ise, Sinan Ogan ile Gün Sazak'ın oğlu Süleyman Sazak olarak öne çıkıyor. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası