Ege Postası
Geri

Bakan Akar’dan 'dörtlü toplantı' açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye ile ilişkilerin normalleşmesi kapsamında Türkiye, Suriye, Rusya ve İran’ın savunma bakanları ve istihbarat başkanlarının yarın Moskova’da bir araya geleceğini açıkladı. Akar, “25 Nisan’da, bu sefer dörtlü olarak, savunma bakanları ve istihbarat başkanlarının katılacakları bir toplantı konusunda hazırlıklarımız devam ediyor. Amacımız ve gayemiz, buradaki sorunların görüşmeler yoluyla çözülmesi, bir an önce bölgeye barış ve huzurun hâkim olması” dedi.
Bakan Akar’dan 'dörtlü toplantı' açıklaması
Haberler / Dünya
24 Nisan 2023 Pazartesi 09:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bugün yaptığı açıklamada, Suriye ile ilişkilerin normalleşmesi kapsamında Türkiye, Suriye, Rusya ve İran’ın savunma bakanları ve istihbarat başkanlarının yarın Rusya’nın başkenti Moskova’da yapılacak toplantıda bir araya geleceğini duyurdu. Akar’ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

“28 Aralık’ta bildiğiniz gibi bir toplantı yapıldı. Bu toplantıya Türkiye, Rusya ve Suriye’den savunma bakanları ve istihbarat başkanları katıldılar. Bu şekilde bir toplantı yapıldı. Bu toplantıda karşılıklı olarak görüş alışverişinde bulunuldu. Bazı sorunların çözülmesi için mutabık kalındı. Bu toplantının devam etmesi konusunda muhataplarımızla beraber karar verdik. Daha sonra yapılan çalışmalarda, bu toplantılara İran’ın da katılması konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. İlgili makamlar tarafından bu uygun görüldü.

25 Nisan’da, bu toplantının devamı niteliğinde, bu sefer dörtlü olarak, savunma bakanları ve istihbarat başkanlarının katılacakları bir toplantı konusunda hazırlıklarımız devam ediyor. Amacımız ve gayemiz, buradaki sorunların görüşmeler yoluyla çözülmesi, bir an önce bölgeye barış ve huzurun hâkim olması. Karşılıklı saygı çerçevesinde ilişkilerimizi ve temaslarımızı sürdürüyoruz. Bölge barışına katkı sağlamak için Türkiye, Bakanlık olarak elimizden gelen ne varsa gerekli gayreti gösteriyoruz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası