Ege Postası
Geri

Bakan Ala açıkladı: Belediye yasası kökten değişiyor!

Büyükşehir Yasası değiştiriliyor, bazı yetkiler devlete geçiyor... Büyükşehir Yasası'nın değiştirilerek bazı yetkilerin merkezi yönetime devredilmesi için çalışma başlatıldı. İçişleri Bakanı Efkan Ala da "Büyükşehir Yasası ile ilgili çalışmamız var dedi.
Bakan Ala açıkladı: Belediye yasası kökten değişiyor!
Haberler / Güncel
28 Aralık 2015 Pazartesi 16:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir Yasası’nın değiştirileceği iddia edilirken, İçişleri Bakanı Efkan Ala’danda bu yönde bir açıklama geldi. Ala “Büyükşehir Yasası ile ilgili çalışmamız var” dedi.

AMAÇ HDP'Lİ BELEDİYELER Mİ'
Sabah gazetesinde bugün yer alan haberde, Doğu ve Güneydoğu'da HDP'li belediyelere ait araçların PKK tarafından kullanıldığı iddia edilmiş ve "HDP'li belediyelerin yetkileri tırpanlanıyor" denilmişti.
Belediye yasasıyla ilgili yürütülen çalışmaya ilişkin Sabah'ta yer alan haber şöyle:
"Yeni düzenleme ile Büyükşehir belediyelerinin yetki ve sorumluluklarına neşter vurulacak. Bir önceki düzenleme ile belediyelere verilen bazı sorumluluklar geri alınacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun belediye başkanlarının görüşlerini almak için ilerleyen günlerde büyükşehir belediye başkanlarıyla bir araya gelebileceği ve hükümetin kararını şekillendireceği öğrenildi. 2012'de çıkarılan Büyükşehir Yasası ile 29 büyükşehirdeki il özel idareleri kapatılmış, yetki ve sorumluluklarının bir kısmını Büyükşehir ve ilçe belediyeleri devralmıştı. Yeni düzenlemeyle büyükşehirlerde yeniden il özel idarelerinin kurulması ya da valilklere ek sorumluluklar getirilmesi gündeme gelebilecek.

İTFAİYE ALINACAK
Yapılacak ikinci bir düzenlemeyle merkezi bir itfaiye teşkilatı kurularak, itfaiye sisteminin belediyelerin elinden alınması planlanıyor. Bu kararına ardında Türkiye'deki itfaiye teşkilatının yönetimini tek elde toplama ve ulusal düzeyde koordinasyonu sağlama arayışının olduğu da öğrenildi. Bunun için iki seçenek ön plana çıktı. Türkiye'deki tüm itfaiye teşkilatları AFAD'a bağlanacak. Ya da ayrı bir merkezi itfaiye teşkilatı kurulacak."

"YASA İÇİN ÇALIŞMA YAPILIYOR"
Neden belediye hendek kazanların yanında duruyor ve onu destekleyen açıklamalar yapıyor.  Şu anda belediye yasası için çalışma yapılıyor. Biz 78 milyon insana siyaset yapıyoruz. Bir gruba yapmıyoruz. Diyarbakır Belediyesi'ne 489 milyon TL para gönderildi bugüne kadar. Diyarbakırlı kardeşimize hizmete dönüşmesi gerekirken ne yapılıyor bu para.  Bazı siyasi partiler Kandil'den talimat alırsa burada siyaset biter. 
Hendek direnişinin neresi haklı ve meşru. Ne direnişi. Demokrasinin dili midir direni? Böyle bir şey olabilir m? Meclis'te ne yaparsanız yapacaksınız. Millet size oy verdi. Terör örgütünü silahtan vazgeçirin diye oy verdi ama neredeyse siyaseti terörize edecek konuşmalar yapılıyor. Meclis'tesiniz, üye olmak çok önemlidir. Meclis'te başkanvekiliniz var. Bugün 102 tane belediyeniz var. 59 milletvekili, 102 belediye ile ne yapıyorsunuz. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası