Ege Postası
Geri

Bakan Bayraktar: Kentsel dönüşümde 45 ilde daha yenilenme çalışması başlatacağız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 17 Ağustos depreminin 14’üncü yılında Bursa’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 45 ilde daha kentsel dönüşüm projesi başlatacaklarını ifade etti. Bakan Erdoğan Bayraktar,...
Bakan Bayraktar: Kentsel dönüşümde 45 ilde daha yenilenme çalışması başlatacağız
Haberler / Güncel
13 Ağustos 2013 Salı 17:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 17 Ağustos depreminin 14’üncü yılında Bursa’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 45 ilde daha kentsel dönüşüm projesi başlatacaklarını ifade etti.

Bakan Erdoğan Bayraktar, Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan Yeşilvadi Projesi ve Kentsel Dönüşüm Projelerini yerinde inceledi. Buradaki temaslarının ardından Şahinbey Belediyesi’ni ziyaret eden Bakan Bayraktar, kentsel dönüşüm projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Belediyelerin kentsel dönüşüm yaparak oylarının düşeceği yönünde korkuya kapılmalarını bir zafiyet olarak nitelendiren Bakan Bayraktar, bilinçli insanları artık kentsel dönüşümü benimsediğini, insanlarda büyük bir beklenti oluştuğunu kaydetti.

İnsanlar artık sağlıklı bir evde oturmak istediğini belirten Bayraktar, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak kentsel dönüşümde şu anda Türkiye'de kaçak evleri, afete dayanıksız evleri de yıkarak yeniliyoruz. Türkiye'de 65 bin evin yenilenmesine başladık. 17 Ağustos'ta büyük Marmara Depremi'nin 14. yılında Bursa Yıldırım'da, yine 45 vilayette başbakanımızın teşrifleriyle yeni bir yenileme harekatı başlatacağız.” dedi.

    Şahinbey Belediyesi’nin kentsel dönüşümde yaptığı çalışmaları Türkiye’ye örnek gösterdiklerini vurgulayan Bayraktar, “Biz burada Gaziantep'in atmış olduğu bu adımları da Tüm Türkiye'ye tanıtmak istiyoruz. Tüm Türkiye bunları görsün, yani bunun oy kaybettirme olmadığını, aksine çok daha oy getirme olduğunu görsün. 3 veya 5 olumsuz kişinin sesini duyurmasından ziyade orada yüzde 80 vatandaşın talebini daha çok önemsemek lazım. İnsanlarımız kentsel dönüşümü istiyor. İstemeyen 3-5 kişi ya bundan başka bir kafası bozuk veya siyaset yapmak istiyor.” diye konuştu.

    Kentsel dönüşümü milli bir mesele olarak gördüklerine dikkat çeken Bayraktar, şunları kaydetti: “Kentsel dönüşül seferberlik meselesidir, siyaset üstüdür, siyaset dışıdır, tüm siyasi partilerimizin buna sahip çıkması lazım. Bizde başarılı olan, vatandaşımızın memnuniyetini kazanan, vatandaşımızın nabzını tutan, vatandaşımızın gönlünü edene yardım ettik ve yardım etmeye de devam ediyoruz. Biz hep Şahinbey Belediyesi'nin yanında olduk, bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz.” 6 milyon 500 bin konutu 20 yıl içerisinde yenileyeceklerini söyleyen Bakan Bayraktar, bu sayede birçok sektörün de kalkınacağını sözlerine ekledi.

    Ziyaret sırasında proje hakkındı bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, havaalanı yolu üzerinde bulunan 50 bin metrekarelik alanın kamulaştırıldığını ve konut yapımı için yıkımını gerçekleştirdiklerini belirtti.

    Başkan Tahmazoğlu, Şahinbey ilçesinin yüzde 80'inin çarpık yapılaşmadan oluştuğuna işaret ederek, "Bu nedenle 5 bölgede kentsel dönüşüm başlattık. İnsanımıza daha modern yaşam alanları sunabilmek amacıyla kentsel dönüşüm kapsamında kamulaştırma ve konut yapımına dev bütçe ayırdık. 4,5 yılda 266 milyon TL'lik kamulaştırma yaptık. Kimseyi üzmeden ve üzülmeden, gönül rızası gözeterek kamulaştırmasını yaptığımız 2 bin 610 evin yıkımlarını gerçekleştirdik.” şeklinde açıklamalara yer verdi.

    Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a Gaziantep Vali Vekili Mevlüt Kurban, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Derya Bakbak, Mehmet Sarı, Halil Mazıcıoğlu, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Emniyet Müdürü Ömer Aydın, daire amirleri ve kurum müdürleri eşlik etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası