Ege Postası
Geri

Cumhurbaşkanı Gül Azerbaycan yolcusu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan’ın kurucu üyesi olduğu Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi III. Zirvesi’ne katılmak üzere 14-16 Ağustos 2013 tarihlerinde Azerbaycan'ı ziyaret edeceği...
Cumhurbaşkanı Gül Azerbaycan yolcusu
Haberler / Güncel
13 Ağustos 2013 Salı 15:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan’ın kurucu üyesi olduğu Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi III. Zirvesi’ne katılmak üzere 14-16 Ağustos 2013 tarihlerinde Azerbaycan'ı ziyaret edeceği öğrenildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in ev sahipliğinde bu yıl Gebele’de düzenlenecek olan zirve, 'Ulaştırma Alanında İşbirliği' temasıyla gerçekleştirilecek. Ortak tarih, kültür ve dil birlikteliğinin bulunduğu Türk Cumhuriyetleri'yle ikili ilişkilerin geliştirilmesi, Türk dış politikasının stratejik önceliklerinden birini teşkil ediyor. Bu çerçevede, ikili ilişkilerin yanısıra, Türk devletleriyle çok taraflı işbirliğine imkan sağlanması amacıyla 1992 yılında başlatılan Türk Dili Konuşan Ülkeler Devlet Başkanları Zirveler Süreci, 2009 yılında Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan tarafından imzalanan Nahçıvan Anlaşması’yla ileri bir boyuta taşınmış, 2010 yılında kurulan Türk Konseyi çatısı altında bölgesel bir işbirliği örgütü kimliği kazandı.

Sekretaryası İstanbul’da bulunan ve genel sekreteri Türk vatandaşı olan Türk Konseyi, ortak paydaları bulunan bu dört kardeş ülke arasındaki çok taraflı işbirliğinin geliştirilmesine hizmet ediyor.

Cumhurbaşkanı Gül, zirve süresince mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler de gerçekleştirecek. Gerek zirve sırasında, gerek zirve marjında gerçekleştirilecek görüşmeler, Türk Cumhuriyetleri'yle stratejik ortaklık düzeyine ulaşmış olan ilişkilerin ve işbirliğinin kardeş halklar yararına daha da geliştirilerek derinleştirilmesine vesile olacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası