Ege Postası
Geri

Bakan Bozdağ: Hakimlere ve yargıya açık bir hakarettir

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gezi Davası’nda çıkan kararla ilgili eleştiriler için "Hiç kimse kendini mahkeme veya hakim yerine koymamalıdır. İstediği gibi karar çıkmadığında mahkemeleri 'Kurgulanmış mahkeme', verilen kararları da 'Talimatla verilmiş kararlar' olarak nitelemek, hakimlere ve yargıya açık bir hakarettir. Görülmekte olan bir dava üzerinden yargıyı, hakim ve savcıları, hedef alanları, hakaret ve tehdit edenleri kınıyorum” dedi.
Bakan Bozdağ: Hakimlere ve yargıya açık bir hakarettir
Haberler / Güncel
26 Nisan 2022 Salı 16:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bakan Bozdağ, Gezi Davası’nın son duruşmasında verilen kararı eleştirenler hakkında sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bozdağ, hakimlerin ve mahkemelerin kimseden emir ve talimat almadığını, yasalara göre karar verdiklerini kaydetti.

Bozdağ, “Hakimleri ve mahkemeleri suçlamak, kararları, beklentiye uygunluğa ya da siyasi taraftarlığa göre değerlendirmek, hukuk devleti ile bağdaşmaz” dedi. Bozdağ, görülmekte olan bir dava üzerinden yargıyı hedef alanları kınadığını ifade etti.

“HAKİMLERE VE YARGIYA AÇIK BİR HAKARETTİR"

Bozdağ’ın paylaşımı şöyle:

“Hakimler ve mahkemeler kimseden emir ve talimat almazlar, kimsenin tavsiye veya telkinine göre de karar vermezler. Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun vicdani kanaatlerine göre karar verirler. Beklentiye göre karar verdiği zaman ‘Ankara’da hakimler ve mahkemeler var’ demek, beklentiye göre karar verilmediğinde ‘Hakimleri ve mahkemeleri suçlamak’, kararları, beklentiye uygunluğa ya da siyasi taraftarlığa göre değerlendirmek, hukuk devleti ile bağdaşmaz. Türkiye bir hukuk devletidir. Hiç kimse kendini mahkeme veya hakim yerine koymamalıdır. İstediği gibi karar çıkmadığında mahkemeleri ‘Kurgulanmış mahkeme’, verilen kararları da ‘Talimatla verilmiş kararlar’ olarak nitelemek, hakimlere ve yargıya açık bir hakarettir. Görülmekte olan bir dava üzerinden yargıyı, hakim ve savcıları, hedef alanları, hakaret ve tehdit edenleri kınıyorum.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası