Ege Postası
Geri

Bakan Çelik: Kültürel kimliği zengin olan devlet, kalıcılığını sürdürür

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Süleymaniye Yazma Eser Kütüphanesi depo sistemi açılış töreni ile Taylan’dan restore edilmek üzere Türkiye’ye getirilen asırlık el yazması Kur'an-ı Kerim teslim törenine katıldı. Törende konuşan...
Bakan Çelik: Kültürel kimliği zengin olan devlet, kalıcılığını sürdürür
Haberler / Güncel
3 Ağustos 2013 Cumartesi 17:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Süleymaniye Yazma Eser Kütüphanesi depo sistemi açılış töreni ile Taylan’dan restore edilmek üzere Türkiye’ye getirilen asırlık el yazması Kur'an-ı Kerim teslim törenine katıldı. Törende konuşan Çelik, kültürel kimliği zengin olan bir milletin her türlü felakete ve yıkıma karşı kalıcılığını sürdüreceğini söyledi

Süleymaniye Yazma Eserler Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen törene Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhittin Macit, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İHH yetkilileri ve birçok davetli katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, büyük badireleri atlatarak büyük maceralar yaşayarak bugünlere ulaşmış birçok insanın emeği ile restore edilmiş Kur'an-ı Kerimlerin teslim töreninde olmaktan büyük mutluluk yaşadığını belirtti. Çelik, “Tarih boyunca milletlerin yükselmesi ve anıları olduğu gibi milletlerin başına gelen büyük felaketler savaşlar ve büyük yıkımlarda söz konusudur. Devletler ekonomik olarak birbirine benzeyebilir, siyasi rejimleri birbirine benzeyebilir ama hangi millet hangi devlet tarih içerisinde kalıcı olur dediğimiz de kültürel derinliği bir milletin ve devletin güçlüyse o her türlü yıkıma ve felakete karşı kalıcılığını sürdürmüştür.” dedi.

Büyük devletlerin tarihinde gözden kaçan bir şeyin olduğunu ifade eden bakan Çelik, şöyle devam etti: bir savaş veya büyük bir felaketle karşılaşıldığında büyük devletlerin verdiği ilk emir 'kütüphaneyi koruyun' olmuştur. Bir kütüphanenin yer altına alınması, bir milletin can ve mal varlığını korumasından daha büyük bir öneme sahip olmuştur.”

Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanı Prof.Dr. Muhittin Macit de, “Uygun olmayan koşullarda saklanan eşsiz hazinenin ilk etapta fiziki ortam da yileştirilmesi dünya standartları düzeyinde korunma alanlarının oluşturulmasını hedefleyerek yeni nesil depo sistemlerini geliştirdik. Telafi edilemeyecek her türlü tehlikeye karşı emanetin korunma adına ilk adım süreci olduğunu burada ifade etmek istiyorum.“ ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Süleymaniye Yazma Eserler Kitap Şifahanesi ve Daire Başkanlığı tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanan 5 adet Kur’an-ı Kerim, Bakan Çelik ve İHH yetkilileri tarafından Taylan’dan gelen Being Happiness Rural Development Vakıf Başkan Yardımcısı Faruddin Saah ve Abdulkaree Hamaya teslim edildi.
Teslim töreninin ardından ise Bakan Çelik tarafından restore çalışmaları tamamlanan Süleymaniye Yazma Eserler Kütüphanesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası