Ege Postası
Geri

Bakan Çelik, Selanik'te bodrum kattaki mescitte namaz kıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Selanik’teki Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği’ni ziyaret etti. Bakan Çelik, dernek bitişiğinde hizmet veren Osmaniye Mescidi’nde ise cuma namazı kıldı. Kültür ve Turizm Bakanı...
Bakan Çelik, Selanik'te bodrum kattaki mescitte namaz kıldı
Haberler / Dünya
16 Ağustos 2013 Cuma 18:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Selanik’teki Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği’ni ziyaret etti. Bakan Çelik, dernek bitişiğinde hizmet veren Osmaniye Mescidi’nde ise cuma namazı kıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Selanik’te bugün gerçekleştirdiği Atatürk Evi’nin yeniden ziyarete açılışı töreninden sonra şehirde ikamet eden ve 2005 yılında Batı Trakya Müslüman Türk Azınlık cemaati tarafından açılan derneği ziyaret etti. Türkiye’den bir bakan, ilk defa yarı bodrum katta hizmet veren derneği ziyaret ederken, Müslümanlar ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bakan Çelik ve beraberindeki heyet, cuma namazından hemen önce Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği’ne ulaştı. Çelik, Dernek Başkanı Osman İsmailoğlu ve cemaat tarafından karşılandı. Bakan’a Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras ve Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin de eşlik etti. Dernekte cemaatin sorunlarına ilişkin bilgi alan Bakan Çelik, daha sonra dernek bünyesinde 2007’den bu yana hizmet veren Osmaniye Mesciti’nde cuma namazını kıldı. Namaz sonrası Bakan ve beraberindeki heyet, Selanik’ten ayrıldı.

Yunan Çevik Kuvvet polisi, Bakan Çelik’in restorasyonu tamamlanan Atatürk Evi’ni yeniden ziyarete açılması töreni ile ziyaret ettiği dernek ve bitişiğindeki mescit civarında muhtemel aşırı sağcı protestolara karşı çok geniş güvenlik önlemi aldı. Ziyaret sırasında herhangi bir sorun yaşanmadı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası