Ege Postası
Geri

Mısır: Ülke genelinde 17 kişi öldü

Mısır güvenlik ve sağlık yetkilileri, ülke genelinde yaşanan olaylarda toplam 17 kişinin öldüğünü bildirdi. Mısır’da önceki gün ilan edilen olağanüstü hale rağmen, darbe karşıtı göstericiler bugün de ülke genelinde gösteriler...
Mısır: Ülke genelinde 17 kişi öldü
Haberler / Dünya
16 Ağustos 2013 Cuma 17:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mısır güvenlik ve sağlık yetkilileri, ülke genelinde yaşanan olaylarda toplam 17 kişinin öldüğünü bildirdi.

Mısır’da önceki gün ilan edilen olağanüstü hale rağmen, darbe karşıtı göstericiler bugün de ülke genelinde gösteriler düzenliyor. Mısır güvenlik ve sağlık makamları, ülke genelinde polislerle göstericiler arasında çıkan çatışmalarda toplam ölü sayısının 17 olduğunu açıkladı. Dimyat şehrinde 8 kişi ölürken, İsmailiye şehrinde ise 4 kişinin öldüğü kaydedildi.

Mısırlı yetkililer, olaylarda toplam 5 polisin de öldüğünü duyurdu.

Bu arada Müslüman Kardeşler ve diğer Mursi taraftarlarının oluşturduğu Darbe Karşıtı Birlik, başkent Kahire’deki Ramses meydanında 25 kişinin öldüğü açıkladı. Sadece bu meydandaki yaralıları sayısının ise 100 olduğu ifade ediliyor.

Mısır’da güvenlik güçlerinin önceki gün göstericilere kanlı müdahalesinden sonra Müslüman Kardeşler öncülüğündeki Darbe Karşıtı Birlik ülke genelinde “Öfke Cuması” adı altında gösteriler yapma çağrısı yapmıştı. Geçtiğimiz Çarşamba günü yaşanan olaylarda resmi rakamlara göre 638 kişi öldü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası