Ege Postası
Geri

Bakan Çelik'ten maluliyet müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Maluliyet Tespit Yönetmeliği'ni değiştirdiklerini belirterek, vatandaşların maluliyete ilişkin 40 yıllık sorunlarını ortadan kaldırdıklarını söyledi. Söz konusu değişiklikle hayati organ...
Bakan Çelik'ten maluliyet müjdesi
Haberler / Güncel
2 Ağustos 2013 Cuma 14:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Maluliyet Tespit Yönetmeliği'ni değiştirdiklerini belirterek, vatandaşların maluliyete ilişkin 40 yıllık sorunlarını ortadan kaldırdıklarını söyledi. Söz konusu değişiklikle hayati organ nakilleri sonrası maluliyet hakkı getirdiklerini kaydeden Çelik, "Kalp, akciğer, karaciğer ve bağırsak nakli yapılan hastalarımıza kontrolsüz maluliyet hakkı geliyor. Tedaviye dirençli tüberküloz (bulaşıcı verem) hastalarımıza maluliyet hakkı getiriyoruz. Buradaki amacımız; çabuk bulaşabilen bu ciddi hastalığı taşıyan hastalar mağdur olmasın, ayrıca diğer çalışanlara hastalık bulaşmasın. Böylece şu anda malul sayılmayan, Tek tarafı felçliler, sara hastaları, spastik çocuklar, otizm hastaları malul sayılacak.” dedi.

    Bakan Çelik, kendisine ait sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamalarda, malul durumunda olanlara müjde verdi. ‘Maluliyet Tespit Yönetmeliğini’ değiştirdiklerini bildiren Çelik, vatandaşların maluliyete ilişkin 40 yıllık birikmiş sorunlarını ortadan kaldırdıklarını dile getirdi.

    Hayati organ nakilleri sonrasına, maluliyet hakkı getirildiğini vurgulayan Çelik, getirilen kazanımları şöyle sıraladı: “Kronik böbrek hastalarının nakil sonrası maluliyet maaşları devam edecek. Kalp, akciğer, karaciğer ve bağırsak nakli yapılan hastalarımıza kontrolsüz maluliyet hakkı geliyor. Tedaviye dirençli tüberküloz (bulaşıcı verem) hastalarımıza maluliyet hakkı getiriyoruz. Buradaki amacımız; çabuk bulaşabilen bu ciddi hastalığı taşıyan hastalar mağdur olmasın, ayrıca diğer çalışanlara hastalık bulaşmasın. Böylece şu anda malul sayılmayan, Tek tarafı felçliler, sara hastaları, spastik çocuklar, otizm hastaları malul sayılacak.”

    BİRDEN FAZLA HASTASI OLANLARA TEK TEK MALULİYET MAAŞI

    Şeker hastalığından dolayı 3 veya daha fazla komplikasyonu (orta ve ileri düzeyde organ rahatsızlığı) olanlara maluliyet imkanı getirdiklerini ifade eden Çelik, bu durumdaki hastaların her hangi bir işte çalışması fiilen mümkün olmamasına rağmen mevzuat gereğince malul sayılmadıklarını hatırlattı. Çelik, birden fazla hastalığı olup çalışamaz durumda olan vatandaşların, mevzuata takıldığını ve malul maaşı bağlanamadığını hatırlatarak, hastanın genel durumu değerlendirilerek çalışamaz durumda olduğu görülürse bu kişilere maluliyet maaşı bağlama imkanı getirildiğini dile getirdi. Çelik, daha önce bu hastalıkların teker teker değerlendirildiğini ve mevzuat gereği hak ettiği halde maluliyet verilemediğini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası