Ege Postası
Geri

Bakan Çelik’ten Bursaspor’a moral: Kavga değil, birlik zamanı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında sadece 5 puan toplayabilen Bursaspor camiasına birlik çağrısı yaptı. Bakan Çelik: ''Bugün Bursaspor'a sahip çıkılması gereken en önemli dönemdir....
Bakan Çelik’ten Bursaspor’a moral: Kavga değil, birlik zamanı
Haberler / Spor
29 Eylül 2013 Pazar 11:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında sadece 5 puan toplayabilen Bursaspor camiasına birlik çağrısı yaptı. Bakan Çelik: ''Bugün Bursaspor'a sahip çıkılması gereken en önemli dönemdir. Bugün kavga ve tartışma dönemi değil.'' dedi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Çelik, Bursaspor’daki kötü günlerin birlik olunması halinde geride kalacağını dile getirdi. Çocukluk döneminden beri Atatürk Stadı'nda Bursaspor maçlarını izlediğini belirten Faruk Çelik, kendisi için ayrı bir bağı ve sevgisi olan Bursaspor'un, Spor Toto Süper Lig'in 2013-2014 sezonunun ilk 6 haftasında zor günler yaşamasının tüm camiayı üzdüğünü kaydetti. Bursaspor’un zor günler geçirmesinde bir çok sebep olduğuna işaret eden Çelik, şöyle devam etti:

"Biraz fikstürden, biraz sakatlıklardan kaynaklanıyor. Biraz da idari ve teknik kadrodaki değişimlerin getirmiş olduğu sıkıntılar var tabi. Ben Bursaspor'un bunu atlatacağı içindeyim. Cuma akşamı Bursa Atatürk Stadı'nda yapılan Bursaspor-Akhisar Belediyespor maçını tribünden takip ettim. Karşılaşmanın berabere bitmesi normal sonuç oldu.

Henüz ligin başındayız. Bence taraftarın olayı çok büyütmeden takıma sahip çıkmalarının doğru olacağı inancındayım. Bu işleri kişilere, kişisel meselelere dökmek doğru değil. Takıma sahip çıkmak gerekiyor. Çünkü biz Bursa'da PTT 1. Lig'in ne olduğunu yaşadık ve oradan tekrar çıkış bir birliktelikle oldu. Oradan çıkış, ardından şampiyon oluş da büyük bir dayanışma ile oldu. Demek ki bir dayanışma gerekiyor. Bursaspor'da, taraftarıyla, sporcusuyla, teknik heyet, yönetim kurulu kadrosuyla dayanışma içinde olunması gerekiyor.

Bu konuda bizlere, bizim alanımızla ilgili düşecek bir şey varsa ben söylüyorum, biz her zaman destek olmaya hazırız ama bizim alanla ilgili. bizim yapacaklarımızla ilgili. Yoksa bizim teknik, idari, o boyutlarla işimiz dün de olmadı, bugün de olmaz, yarın da olmaz. Bugün Bursaspor'a sahip çıkılması gereken en önemli dönemdir. Bugün kavga ve tartışma dönemi değil. Ben o yüzden özellikle seyircilere söylüyorum; sizin tepkiniz sonucu ikazınızı herkes aldı ama bunu daha da abartmamak gerekiyor. Çünkü takım daha büyük zarar görür. Bu da yeniden maceralara girmek, yeniden sıkıntılı atmosfere girmek demektir. Bursaspor'a bunu yapmayalım. ''

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, seyircinin her zaman başarı beklediğini ama önemli olanın zor günde takımının yanında bulunmak olduğunu dile getirdi. İşlerinin yoğun olmasına rağmen Cuma akşamı Bursaspor'un yanında olmayı tercih ettiğini anlatan Çelik şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz hafta oynanan Çaykur Rizespor maçını televizyondan takip ettim. Daha önceki maçları da izledim. Sahamızdaki Beşiktaş mağlubiyetinden sonra Bursaspor'useven bir taraftar olarak bütün işlerimi bırakıp Akhisar Belediyespor maçında statta oldum. Bursaspor taraftarı cefakar, çok şey atlatmış bir taraftar. Onlara daha sabırla son dakikaya kadar takımlarının arkasında olmasını diliyorum.''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Fartuk Çelik, seçim bölgesi Şanlıurfa'nın futbol takımı da Şanlıurfaspor’a yönelik de değerlendirmelerde bulundu. Çelik, “Bazı sıkıntılar yaşanıyor. Şanlıurfaspor'da şampiyonluk konusunda taraftar ve yönetim kurulu çok kararlı. Umarım Güneydoğu'dan önümüzdeki yıl Spor Toto Süper Lig'e Şanlıurfaspor çıkar. Bölge için ve Urfa için bu çok önemli." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası