Ege Postası
Geri

Bakan Ergin: Geleceğe, yan yana omuz omuza yürümeyi başarmalıyız

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bölgedeki jeopolitik sıkıntılar nedeniyle coğrafya üzerinde hesabı ve beklentisi olanların sayısının hiç de az olmadığını söyledi.Hatay Gazeteciler Cemiyeti'nin kuruluşunun 3’üncü yılı dolayısıyla...
Bakan Ergin: Geleceğe, yan yana omuz omuza yürümeyi başarmalıyız
Haberler / Güncel
3 Ağustos 2013 Cumartesi 00:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bölgedeki jeopolitik sıkıntılar nedeniyle coğrafya üzerinde hesabı ve beklentisi olanların sayısının hiç de az olmadığını söyledi.

Hatay Gazeteciler Cemiyeti'nin kuruluşunun 3’üncü yılı dolayısıyla düzenlenen iftar programına katılan Bakan Ergin, Türkiye’nin de içinde bulunduğu coğrafyanın önemine işaret etti. Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada, bölgenin getirdiği jeopolitik sıkıntılar olduğunu ve bölgenin dünyanın en hareketli bölgesi olduğunu söyleyen Ergin, bu konumun avantaj getirdiği kadar dezavantaj da getirdiğini ifade etti. Bakan Ergin, şöyle dedi:

"Dolayısıyla bu coğrafya üzerinde hesabı ve beklentisi olanların da sayısı hiç de az değil. O açıdan tarih boyunca bu coğrafya maalesef içeriden ve dışarıdan bir takım müdahalelerle sıkıntılar yaşanmış. Zaman zaman istikrarı yakaladığımız dönemlerde ülkenin hem huzuru hem ekonomisi hem de sosyal barışı önemli ölçüde kazanımlar elde etmiş. Akdeniz havzasına baktığınız zaman kuzeyinde, güneyinde ciddi problemler var. Oradaki ülkeler çok ciddi sorunlarla boğuşuyorlar. Akdeniz’in güneyi, Afrika’nın kuzeyindeki ülkelerde gerçekten sıkıntının, çatışmanın, üzüntünün, akan kanın, gözyaşının coğrafyası haline gelmiş. Tüm bunlar, sosyal, ekonomik ve siyasi problemlerin arasında kalmış bir ülke Türkiye. Çevremizde yaşananlardan bir miktar çıkarım yaparak. Tarihten gelen dayanışmamızı ön plana koyarak, sadece kendimiz için değil, yavrularımız için de bundan çok nispet sonuçlar çıkartarak, geleceğe yan yana, omuz omuza yürüyebilmeyi başarmamız lazım.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası