Ege Postası
Geri

Polis, Yıldırım Beyazıd'ın türbesinin sanduka örtüsünü çalanların peşinde

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ziyareti sırasında kamuoyuna yansıyan Yıldırım Bayezid'in türbesindeki tarihi sanduka örtüsünün çalınmasıyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma sürüyor. Bursa...
Polis, Yıldırım Beyazıd'ın türbesinin sanduka örtüsünü çalanların peşinde
Haberler / Güncel
2 Ağustos 2013 Cuma 18:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ziyareti sırasında kamuoyuna yansıyan Yıldırım Bayezid'in türbesindeki tarihi sanduka örtüsünün çalınmasıyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma sürüyor. Bursa Emniyet Müdürlüğü, 1863'te Sultan Abdülaziz döneminde türbe tamiratından sonra onarılan kadife, deri ve simden yapılan tarihi sanduka örtüsünün kim ya da kimler tarafından çalındığını belirlemek için titiz bir çalışma yürütüyor.

        Süleyman Çelebi tarafından yaptırılan Sultan Yıldırım Beyazıt Türbesi'nin sanduka örtüsü yaklaşık bir buçuk ay önce henüz kimliği tespit edilemeyen kişi ya da kişiler tarafından çalınmıştı.

        Türbede güvenlik kamerası olmaması polis ekiplerinin işini güçleştirse de ekipler, türbe civarındaki tüm delilleri incelemeye aldı. Sultan Abdülaziz dönemindeki tamiratın ardından yaptırılan sanduka örtüsünün 3 metre uzunlukta ve 225 santimetre genişlikte olduğu belirtildi. Yeşil kadife kumaş üzerindeki nakışların deri üzerine sarma gümüş sim ile işlenen sanduka örtüsünün baş kısmında Hz. Muhammed’e (sav) ait Hadis-i Şerif yazılıydı. Kenarlarında geometrik motifli bordürün de yer aldığı sandukanın tarihi eser kaçakçıları tarafından çalınmış olma ihtimali de değerlendiriliyor.




YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası