Ege Postası
Geri

Çocuklarının yeniden ilik nakli olacağını öğrenen talasemi hastası aile yıkıldı

Çocuklarının tedavisi için Siirt’ten kalkıp Samsun’a gelen, kendisiyle birlikte eşi ve 3 çocuğu da talasemi hastası olan Vadullah Çelik, ameliyat olan küçük çocuğunun ilik nakli uyuşmazlığı nedeniyle tekrar hastaneye yatırıldığını...
Çocuklarının yeniden ilik nakli olacağını öğrenen talasemi hastası aile yıkıldı
Haberler / Güncel
2 Ağustos 2013 Cuma 17:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çocuklarının tedavisi için Siirt’ten kalkıp Samsun’a gelen, kendisiyle birlikte eşi ve 3 çocuğu da talasemi hastası olan Vadullah Çelik, ameliyat olan küçük çocuğunun ilik nakli uyuşmazlığı nedeniyle tekrar hastaneye yatırıldığını söyledi.

Samsun merkeze bağlı Atakum ilçesinde komşularının ve hayırseverlerin yardımıyla yaşamını zor şartlarda sürdürdüklerini belirten baba Çelik, “Biz iki ay önce hem talasemi hem doğuştan diyabet hastası olan 2,5 yaşındaki oğlum Umut’un tedavisi için Samsun’a geldik. Çocuğuma özel bir hastanede ilik nakli yapıldı. Daha sonrasında hastanede özel bir odada 50 gün boyunca gözetim altında kaldı. Daha sonrasında iki günde bir kontrole getirmek kaydıyla bizi bir eve yerleştirdiler. Çocuğum, daha iki gün dolmadan evdeyken bir anda ateşlendi ve hastaneye kaldırdık. Burada bize çocuğumun bünyesi ile nakil yapılan iliğin uyuşmadığını söylediler. Bu da içimizde var olan umudu söndürdü. Adeta yıkıldık. Çocuğum 3 ay içirişinde eski haline geri döndürülerek, yeniden ilik nakli yapılacak. Yani ben burada maddi imkansızlıklarla çocuğum iyileşecek diye sıkıntı çektim hepsi boşa gitti. Aynı sıkıntıları şimdi yeniden yaşayacağım.” dedi.

Son 8 yıldır çocuklarımın tedavisi için hastane hastane dolaşmaktan, ambulans şoförlüğü olan mesleğini bırakmak zorunda kaldığını söyleyen Vadullah Çelik, “Bu sebeple altından kalkamayacağım borcun altına girdim. Şu anda 30 bin liralık borç için her gün icracılar beni arıyor. Bense çocuklarımı tedavi ettirmek için uğraş veriyorum. Ben de hastayım, talasemi (Akdeniz anemisi) hastasıyım, artık dayanacak gücüm de kalmadı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası