Ege Postası
Geri

Bakan Eroğlu'ndan 1 günde 3 ilçe turu

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İzmir’de AK Parti Güzelbahçe, Narlıdere ve Balçova ilçe teşkilatlarını ziyaret etti. Bakan Eroğlu'ndan 1 günde 3 ilçe turu
Bakan Eroğlu'ndan 1 günde 3 ilçe turu
Haberler / Yerel Politika
7 Mayıs 2015 Perşembe 10:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Narlıdere ilçe teşkilatında konuşan Prof. Dr. Veysel Eroğlu beraberindeki milletvekili adayları ile İzmir’e hizmet edeceklerini ifade etti. İzmir’e hizmet yapmayı ibadet telakki ettiklerini belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Önemli olan şu baki kubbede hoş bir seda bırakmaktır” dedi.
Birçok baraj, göl ve sulama kanalı yaptıklarını ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu bunları bilgi, tecrübe ve vatandaştan aldığımız destekle, vatandaşa hizmet olarak geri sunuyoruz. Prof. Dr. Veysel Eroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:
“ Bizim anlayışımızda kul hakkı var. Vatandaştan aldığını vatandaşa hizmet olarak sunacaksın. Emanet var. Emanete hıyanet etmeden emanetin hakkını yerine getireceksin. Biz ülkemizin gelişmesi, refahı, saadeti, mutluluğu; birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin daha da pekişmesi için gayret ediyoruz.”
“Çevrecilikte, ağaç dikmekte dünya lideriyiz” diyen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, toplam 3 milyar 250 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını belirtti. Prof. Dr. Eroğlu “Yeşile en çok önem veren, en çevreci hükümet biziz” dedi.
Daha sonra AK Parti Balçova İlçe Teşkilatını ziyaret eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu burada teşkilat üyeleri ve bazı sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi.



“Yaptıklarımız Yapacaklarımızın Teminatıdır”
İzmir’e 466 müjde ile geldiğini belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” dedi. Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bizden önce 30 metre yüksekliğinde bir baraj 22 yılda tam 45 milyon TL’ye mal oluyordu. Şimdi ise aynı yükseklikteki barajı sulaması ile birlikte 18 ayda 4,5 milyon TL’ye yapıyoruz. 1000 günde 1000 gölet yaptık. Bu bir dünya rekorudur. Bunları nasıl yapıyorsunuz diye soranlara şu cevabı veriyorum. Türkiye’de bankaların soygununu, faiz lobisinin soygununu ve ilaç soygununu önledik. Hortumları kesince devletin kasası doldu.” diye konuştu.



“Biz Büyük Düşünüyoruz”

278 tane baraj bitirdiklerini vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu bunun bir dünya rekoru olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Veysel Eroğlu “ Hidroelektrik santrallerin yaklaşık 26 milyar kW/saat olan üretimini kısa zamanda 84,5 milyar kW/saate çıkardık. 1500 dere ıslahı yaptık. 76 şehirde su problemi vardı. 81 şehrin su meselesini kökten çözmek için eylem planı hazırladık. Küçük şehirlerde 30 yıl; İstanbul, İzmir gibi büyük yerlerde ise 40 yıl sonrasının ihtiyaçlarını belirledik. Biz büyük düşünüyoruz. Sinop’ta Ermenek Barajı’nı yaptık, menba kalitesinde suyu akıttık. İzmir’de su yoktu. Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakan iken dedi ki: “Veysel Hoca arsenik problemi varmış, gizliyorlarmış. Sen oranın evladısın İzmir’in su meselesini kökünden çöz” dedi. 2008’de Gördes Barajı’nı bitirdik. 106 km uzaklıktan yılda 59,5 milyon m3 suyu İzmir’e getirdik. Yarın Ergenli Barajı’nın temelini atıyoruz. Önümüzdeki hafta da Karareis Barajı’nın temelini atacağız. Böylelikle Çeşme’nin 2060 yılına kadar olan suyunu temin etmiş olacağız” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası