Ege Postası
Geri

Bakan Ersoy’un 325 odalı dev otel projesi askıya çıktı

Bakan Ersoy’un Bodrum’da daha önce iptal edilen otel projesi askıya çıktı. 325 odalı dev otel, orman ve doğal sit alanı üzerinde yapılmak isteniyor.
Bakan Ersoy’un 325 odalı dev otel projesi askıya çıktı
Haberler / Güncel
26 Temmuz 2024 Cuma 09:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a ait Ersoy Otelcilik Şirketi’nin Bodrum’daki otel projesiyle ilgili Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İnceleme Değerlendirme Komisyonu, Maxx Royal Bodrum Otel projesinin tanıtım dosyasının nihai halini yayımladı. Proje 10 gün boyunca askıda kalacak ve itirazlara açık olacak. İtirazlar daha sonra bakanlık tarafından değerlendirilecek ve son karar verilecek.

Proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere Bodrum’un Çiftlik Mahallesi Adayalı mevkiindeki 124 bin metrekarelik alana 325 oda 750 yatak kapasiteli 5 yıldızlı bir işletme kurulması planlanıyor. Proje alanı Aydın-Muğla-Denizli 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’na göre Özel Kanuna Tabi Alanlar başlığı altında Kültür ve Turizm Gelişim Bölgesi/ Turizm Merkezi olarak işaretlenmiş alanda kalıyor.

DOĞAL SİT ALANI

Aynı zamanda 'orman alanı' ve 'önemli doğa alanı'nda kalan proje sahası 2'nci derece doğal SİT, 3'üncü derece arkeolojik SİT özelliğine sahip. Ayrıca proje sahasında Hellenistik kule yapısı ve tescilli eserler bulunuyor. Ayrıca otelin yanında Kissebükü arkeolojik deniz alanı bulunuyor. Kaç ağacın kesileceğinin bilgisi ise projede yer almadı.

'BAKAN ERSOY ONCA MAHKEME KARARINA RAĞMEN KİSSEBÜKÜ KOYU'NDAN VAZGEÇMİYOR'

Bodrum Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi ve Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Bodrum Sözcüsü Mirbahattin Demir, "Türkiye’nin dünyaya açılan mavi kapısı sayılan Bodrum'un en önemli turizm destinasyonlarından olan Gökova’ya girişin eşiği ve Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir’in ilk olarak mavi yolculuk adını verdiği mavi yolun muhteşem ahenginin başına bela olan bakan Mehmet Nuri Ersoy’un otelcilik aşkı bitmiyor. Bodrum yarımadasında ve koylarında yaptığı talan ve tahribatlar yetmiyormuş gibi 20 küsür yıldır Kissebükü Adalıyalı Koyu'ndan kazanılan onca mahkemeye rağmen vazgeçmediği görülüyor" dedi.

'ADAYALI'YI GASP PROJESİ DÖRT KEZ PÜSKÜRTÜLDÜ'

Hukuk mücadelesini sürdüreceklerini vurgulayan Demir, "Denizli- Muğla-Aydın 1/ 100.000 binlik imar planlarının boşa çıkması çabası ile 2018’de bakanlıkça çıkardığı 1/ 5000 ve 1/ 1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar plan değişikliğini yaptırarak tamamı arkeolojik ve doğal SİT alanları ile korunan orman bütünlüğü ve mavi yolun olmazsa olmazı olan Adalıyalı'yı gasp projesine karşı Bodrum Denizciler Derneği’nin ve Bodrum Kent Konseyi ile bileşenlerinin verdiği yaklaşık 20 yıllık hak mücadelesi sonunda aynı yıl içinde Danıştay ve Muğla İdare Mahkemesi’nce dördüncü kez püskürtüldü. Mahkeme kararında plan kararlarının bölge bütünlüğünü, mevcut doğal ve kültürel yapısını bozacak nitelikte olduğu ve kamu zararına neden olduğu belirtildi. Burada oluşabilecek her türlü rant ve talan projesine karşı duracağımızı beyan ediyorum. Hukuk çerçevesinde mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu. (Artı Gerçek)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası