Ege Postası
Geri

Bakan Kılıç: Bir yıl sonra Türkiye'de doping meselesini konuşmuyor oluruz

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, herhangi bir Türk sporcunun, Avrupa, dünya veya olimpiyat müsabakalarında madalya aldığında, Türk toplumunda herhangi bir bireyin 'acaba sporcumuzun madalyası doping nedeniyle elinden alınır mı' kaygısını...
Bakan Kılıç: Bir yıl sonra Türkiye'de doping meselesini konuşmuyor oluruz
Haberler / Spor
18 Eylül 2013 Çarşamba 13:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, herhangi bir Türk sporcunun, Avrupa, dünya veya olimpiyat müsabakalarında madalya aldığında, Türk toplumunda herhangi bir bireyin 'acaba sporcumuzun madalyası doping nedeniyle elinden alınır mı' kaygısını yaşamasını istemediklerini belirterek, "Tavizsizliğimizin boyutları zaman içerisinde daha da iyi anlaşılacak. Bu iş Türkiye'de bitecek." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, birtakım açılış ve inceleme için geldiği Çankırı'da, son dönemde yaşanan doping olayları ve mevzuat değişimi hakkında açıklamalarda bulundu. Doping konusunda sıfır tolerans gösterdiklerini belirten Bakan Kılıç, "Herhangi bir Türk sporcu, Avrupa, Dünya veya olimpiyat müsabakalarında madalya aldığında Türk toplumunda herhangi bir bireyin acaba sporcumuzun madalyası doping nedeniyle elinden alınır mı kaygısını yaşamasını istemiyoruz. Hiç bir teknik adamın, hiçbir federasyonun, hiçbir sporcunun hiçbir siyasetçinin de madalyalar sonrasında böyle bir kaygıya kapılmasını arzu etmiyoruz. Spor kamuoyu bunu çok çok iyi anladı. Tavizsizliğimizin boyutları zaman içerisinde daha da iyi anlaşılacak. Bu iş Türkiye'de bitecek. Süre verebilirim, tahminen bir yıl sonra Türkiye'de doping meselesini konuşmuyor oluruz." diye konuştu.

Bakan Kılıç, spor medyasından, futbol dışındaki branşlara da daha fazla ilgi göstermesini istediklerini belirterek, bu durumun gerçekleşmemesi durumunda sporun sorunlarına odaklanmanın yetersiz olacağını ifade etti. Doping kullanımı ile ilgili mevzuatın yeterli olduğunu belirten Kılıç, "Hala anlamayan varsa, anladığını uygulamayan varsa, açık kapı arayan varsa, bütün açıkları kapamak üzere de gerektiğinde bir mevzuat çalışması yapılabilir, bununla ilgili taslak hazırlığımızı arkadaşlar Spor Genel Müdürlüğü'nde oluşturdular." şeklinde konuştu.

Doping nedeniyle bir çok sporcuyu men ettiklerini hatırlatan Kılıç, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ve Dünya Anti-Doping Ajansı'nın (WADA) kriterlerinin harfiyyen uygulanacağını belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası