Ege Postası
Geri

Bakan Kılıç, İzmir Yurt-Kur zammı hakkında inceleme başlattı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İzmir'in Bornova ilçesindeki Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurt fiyatlarına yapılan zamma Twitter hesabından müdahale ederek, müfettiş görevlendirdiğini açıkladı.
Bakan Kılıç, İzmir Yurt-Kur zammı hakkında inceleme başlattı
Haberler / İzmir
3 Ekim 2013 Perşembe 12:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Önceki gece Ege Üniversitesi (EÜ)'ndeki kız öğrencilerin yaptığı protestoya destek olmak amacıyla saat 23.30 sıralarında, yurtta kalan erkek öğrenciler de eylem düzenledi. Sloganlar atan grup, yurt bahçesinden çıkarak İnciraltı yolunu her iki yönde araç trafiğine kapadı. Oturma eylemi yapan erkek öğrenciler, Bakan Kılıç'ı eleştirdi. Yolu kapattıkları için bazı sürücülerle de tartışan topluluk, yaklaşık bir saat sonra yurtlarına döndü.

Bu arada EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, katıldığı bir televizyon programında Bakan Kılıç'a ulaşamadığını söyledi. Karma eğitim, zam kararı ve giriş çıkış saatlerinin öne alınmasının bakanlık tarafından yapıldığını belirterek, “Burada konu öğrencilerimizdir. Öğrenciler geleceğimizdir. 12 binden fazla yeni, toplam 57 bin öğrencimiz var. İzmir çukurunda 151 bin öğrenci var. Bizler İzmir'i öğrenci kentine dönüştürmeye çalışıyoruz. Barınm, en önemli sorunlardan biridir. Üniversiteler, barınmayı kendi bütçelerinden çözemiyorlar. Üniversiteler, KYK’ya arazilerinden yer verirler. Bu konularda üniversitelerin karar yetkisi yok. Biz rektörler olarak, ortaya çıkacak sorunları ve öngörülerimizi Sayın Bakan’a ulaştırmaya çalışıyoruz. Biz taleplerimizi ulaştırdık ama geri dönüş alamadık.” dedi. 

''ÜNİVERSİTE YURDUNDA YENİ DÜZENLEMEYE İSYAN'' HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası