Ege Postası
Geri

Program hazır...Başkanlar tam destek

'Cumhuriyet Bir Arada Yaşama Onurudur’ sloganıyla harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ile birlikte 29 Ekim için kutlama programı hazırladı. İlk kez belediye başkanları ile kutlama programı için bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Cumhuriyet’in temel ilkeleriyle ilgili demokrasiyle ilgili hukuk devleti ile ilgili sıkıntıların yaşandığı bir realite…Bu gidişe geri gidişe kötü gidişe dur demek istiyoruz. 9 Eylül’de olduğu gibi 29 Ekim’de de İzmirlilerle birlikte yüksek coşkuyla bayramı kutlayacağız. İzmir’i geriye götüremezsiniz’ mesajı vermek istiyoruz” dedi.
Program hazır...Başkanlar tam destek
Haberler / İzmir
3 Ekim 2013 Perşembe 11:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ-İzmir Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı coşkulu bir şekilde kutlamak için harekete geçti. “‘Cumhuriyet Bir Arada Yaşama Onurudur’” sloganıyla harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ile birlikte 29 Ekim’de coşku dolu ve iz bırakacak bir kutlama programı hazırladı.İlçe belediyeleri kendi ilçelerindeki programlar dışında, Büyükşehir Belediyesi’nin kutlama programına tam destek verecek.

9 Eylül’ü spor kulübü taraftar dernekleri ve temsilcilerinin de desteğiyle kutlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Bayramı için harekete geçti. Resmi törenler ve kutlamalara getirilen kısıtlamalar polemik konusu olurken, Büyükşehir Belediyesi coşkulu bir Cumhuriyet bayramı kutlaması için ilçe belediyeleri ile birlikte program hazırladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda ilçe belediye başkanlarıyla birlikte programın detaylarını kamuoyuyla paylaştı. 50 kilometrelik sahil şeridinde havai fişek gösteri yapılacak, belediye başkanlarının tamamı Gündoğdu’daki fener alayına katılacak.Farklı noktalardaki konserlerde coşkuyu tavan yaptıracak.

İZ BIRAKACAK KUTLAMA OLACAK


İlk kez belediye başkanları ile kutlama programı için bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu , “50 Kilometre civarında bir şeritte coşkulu bir kutlama yapacağız.. Herkes kendisine en yakın sahile inecek.İzmirliler sevdikleri sanatçıların konserlerine gidebilecekler. Büyük bir bayram kutlaması olacak. İz bırakacak bir kutlama yapmak istiyoruz” dedi.

GİDİŞE DUR DİYECEĞİZ

Cumhuriyet’e Atatürk ilkelerine, laikliğe, demokrasiye, özgürlüklere sahip çıkmak durumunda olduklarını ifade eden Kocaoğlu, “ Son dönemde Cumhuriyet’in temel ilkeleriyle ilgili demokrasiyle ilgili hukuk devleti ile ilgili sıkıntıların yaşandığı bir realite…Bu gidişe geri gidişe kötü gidişe dur demek istiyoruz. İzmir’i korumak için belediye olarak bütün hukuki yollara da başvuruyoruz. 9 Eylül’de olduğu gibi 29 Ekim’de de İzmirlilerle birlikte yüksek coşkuyla bayramı kutlayacağız.İzmir’i geriye götüremezsiniz’ mesajı vermek istiyoruz” dedi.

Toplantıda belediye başkanları da açıklamalarda bulundu.Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin “ Cumhuriyeti yaşatmak tatmak tattırmak hepimizin görevi. Coşkuya ne katkı katarsak görevimizi yerine getirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, “ Cumhuriyetimiz daha çok gen. Değerleri çeşitli biçimlerde esnetilmeye çalışılıyor. Geldiğimiz noktada genç Cumhuriyetin önünün açık olduğunu görmekten onur duyuyorum” dedi.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, İzmir’den ülkeye ışık ses vermemiz gerek. Nasıl Cumhuriyet bayramı kutlanır bunu göstereceğiz” dedi.

Bayraklı Belediye Başkanı Karabağ, “ 9 Eylül’de Büyükşehirle yaptığımız ortak kutlama birliktelik anlamında başarılıydı.Milli bayramların çelenk koyma noktasında bile engellenmeye çalışıldığı dönemde İzmir’den sesimizi duyurmaya devam etmemiz gerek. Bunun için Cumhuriyeti haykıracağız” ifadelerini kullandı.

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, “ Cumhuriyete ve onun değerlerine sahip çıkmak en büyük onurdur. Kutlamalara İzmirlileri davet ediyoruz. Kutlamalar onların katılımıyla daha da güzel olacaktır” diye konuştu.

Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan, “ Bayramları önemsizleştirme girişimine karşı İzmirliler sahip çıkıyor. İzmir halkının büyük talebi doğrultusunda gerçekleşecek kutlamalara destek olup İzmirlilerle buluşacağız. Spor kulüpleri de bu etkinlikte etkinliğe büyük destek verecek” dedi.



29 Ekim CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI

20:00 Cumhuriyet Meydanı Fener Alayı (Tüm belediye başkanları ile birlikte katılımcı halk ve meşaleleri taşıyan grubun yerlerini alması)

20:30 Fener Alayı yürüyüşü

21:00 Kıyı şeridinde havai fişek gösterisi ( Karşıyaka sahil, Gündoğdu Meydanı, Konak İskele, Halit Rıfat Paşa, Göztepe Denizatı Heykeli, Narlıdere Sahil, Çiğli Güzeltepe ve Çiğli Merkez, Bayraklı 75. Yıl Mahallesi, Bornova Evka 4, Kadifekale, Buca Şahintepesi ve Buca içi, Gaziemir Evka 7)

21:00 Belediye başkanlarının platformdan halkı selamlaması

21:15 Kıyı şeridinde konserlerin başlaması

Gündoğdu Meydanı- Burcu Güneş- Edip Akbayram

İnciraltı Adalet Meydanı- Selda Bağcan

Narlıdere Sahil Evleri- Gripin

Bayraklı Turgut Özal Rekreasyon Alanı-Gülşen

Bostanlı Rekreasyon Alanı-Şehnaz Sam, Dolapdere Big Gang

Göztepe Denizatı Heykeli- Aegean Band


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası