Ege Postası
Geri

Bakan Müezzinoğlu: Gezi ile milletin ümüğünü sıkmak istediler

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gezi Parkı olaylarıyla asıl hedefin; milletin ümüğünün sıkılmak olduğunu söyledi. Bakan Müezzinoğlu, “Anlamadınız m? Olay, Gezi Parkı değil. Olay; birkaç ağaç değil, milli iradenin hak ve hukukunun...
Bakan Müezzinoğlu: Gezi ile milletin ümüğünü sıkmak istediler
Haberler / Politika
30 Haziran 2013 Pazar 19:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gezi Parkı olaylarıyla asıl hedefin; milletin ümüğünün sıkılmak olduğunu söyledi. Bakan Müezzinoğlu, “Anlamadınız m? Olay, Gezi Parkı değil. Olay; birkaç ağaç değil, milli iradenin hak ve hukukunun ümüğünün sıkılmak istenmesidir” dedi. Gezi olaylarındaki ‘ne sağcıyım ne solcu çapulcuyum çapulcu’ yazan kıyafetle meydana inen Cem Boyner’i de isim vermeden eleştirdi. O yazıyı yazanların, ‘Ne sağcıyım, ne soylcuyum, sömürücüyüm, sömürücü’ yazdırması gerektiğini belirten Müezzinoğlu, Londra’da sakatlanan milli sporcunun ambulans uçakla Türkiye’ye getirilerek tedavi altına alındığını belirterek, “10 yıl önce Kılıçdaroğlu söyleseydi, bugün bile söylese gene inanmazsınız, çünkü o uçağa yakıt bulamazlar” dedi.

Küçük Sanayi Bursa esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (BESOB) Salonu’ndaki AK Parti Nilüfer İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, seçim dönemlerinde bazı siyasi partilerin propaganda yaparken milleti korkuttuğunu kaydetti. Bazı partilerin ‘Biz size şunu yapacağız, şu hizmeti yapacağız’ şeklinde değil, insanları korkutarak oy almaya çalıştıklarını ileri süren Bakan Müezzinoğlu, bazı siyasilerin de ‘Bak bunlar gelirse şu olur’, ‘Cumhuriyet elden giden bak ha şuraları kapatırlar’, ‘bak ha şuralara müdahale ederler’ diyerek Atatürk’ün ve cumhuriyetin arkasına gizlendiklerini söyledi. Cumhuriyetin esasında temelinde yatan cumhur olduğunu belirten Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Cumhuriyete değer verenin cumhura da sahip çıkması gerektiğini dile getirdi. Atatürk’ten geçinenler olduğunu vurgulayan Sağlık Bakanı, “Büyük önder ‘egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyor. Bu sahte Atatürkçüler ve cumhuriyetçiler, hiç ‘egemenlik kayıtsız şartsız milletin’dir cümlesinin arkasında durdular mı ' Onlar özde değil, sözde Atatürkçüler ve Atatürk’ü kullananlardır. Milli iradenin hak ve hukukuna sahip çıkmak bu işin özü ve ruhudur. Bize düşen milletle birlikte yolculuğumuzu milletin iradesini koruyarak devam ettirmektir. CHP’lilerin ve MHP’lilerin yarınların da arzu ettiği Türkiye’yi AK Parti oluşturuyor. Akılsız insanlar kişilerle uğraşır, normal insanlar olaylarla uğraşır, akıllı insanlar hedeflerle uğraşır. AK Parti akıllı insanlar gibidir. Hedeflerle uğraşıyoruz” diye konuştu.

"ERDOĞAN’A ‘DİKTATÖR’ DİYENLER SAHTE ATARKÇÜDÜR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ‘diktatör’ yaftasını yapıştıranlara ‘sahte Atatürkçüler’ diyen Müezzinoğlu, Başbakan Erdoğan’ın 1994’te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı iken tanındığını, İstanbul’da 1 milyon 50 bin oyuyla belediye başkanı seçildiğini söyledi. O dönem İstanbul’da çöp dağlarının patladığını, 36 kişinin öldüğünü hatırlatan Bakan Müezzinoğlu, Haliç’ten burnunu kapatmadan insanların geçemediğini ileri sürdü. Göreve gelen Erdoğan’a hemen ‘bunu Allah seviyor’ diye yafta koyduklarını belirten Mehmet Müezzinoğlu, milyonlarca insan Başbakan Erdoğan’a hizmet ettiği için dua ettiğini kaydetti.

"KILIÇDAROĞLU AMBULANS UÇAĞA MAZOT BİLE BULAMAZ"
Avrupa Takımlar Şampiyonası için İngiltere'de bulunan milli atlet Binnaz Uslu'nun, karnındaki rahatsızlık sebebiyle Türkiye’ye ambulans uçakla getirildiğini dile getiren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Binnaz’a “Londra’dan alıp getiremeyiz” demediklerini hatırlatan Sağlık Bakanı, “Londra’dan birileri uçağa bindirip göndersin’ demedik. ‘Türkiye’deki tedavisi Londra’dan daha iyidir’ dedik. ‘Hastamızı alır, getirir ve tedavi ederiz’ dedik. 10 yıl önce bunu Kılıçdaroğlu söyleseydi,bugün de söylese inanmazdınız. Çünkü o uçağa yakıt bulamazlar” şekilnde konuştu.

GEİ PARKI’NDA DERT AĞAÇ DEĞİLDİ

Gezi Parkı olaylarında amaçlananın milletin ümüğünün sıkılmak olduğunu öne süren Müezzinoğlu, isim vermeden işadamı Cem Boyner’i de eleştirdi. Mehmet Müezzinoğlu şunları kaydetti: “Burada milletin iradesi yeniden idam sehpasına götürülmeye çalışıldı. Buna içeriden ve dışarıdan alınan destekler var. Beyefendinin biri göğsüne yazmış, ‘ne sağcıyım ne solcu çapulcuyum çapulcu’ diyor. Biraz dürüstsen ve ahlaklıysan buraya yazacağın bir cümle var. ‘Ne sağcıyım ne solcu sömürcüyüm sömürcü’. Milli irade artık hak ve hukukunu sana sömürtmüyor. Ama sen anlamışsın hormonlu büyümeye. Bunun için Tayyip Erdoğan’a ‘diktatör’ diyorlar. Kapalı kapılar arkasında diktatörlere karşı kim destek verd? 28 Şubat’ta bunların durduğu yer, milli iradenin yanında mıyd? Rahmetli Necmettin Erbakan ile dalga geçmek milli iradeyle dalga geçmek miyd? Yoksa demokrasinin hak e hukukuyla dalga geçmek m? Onlar o gün milleten mi yoksa hortumlamadan mı yanaydılar. O zamanlar çapulucuyum demeyenler, bugün milletin karşısına çıkarak çapuluyum diyerek ‘arka planda kendi senaryolarını götürmeye çalışıyorlar. Bu fotoğrafı bu millet artık görüyor. Bu millet daha önceleri ağar bedeller ödedi. 3. boğaz köprüsü, 3. havaalanı. İngiltere ve Almanya rahatsız. Türkiye ekonomik kriz yaşamıyor. Onlar her geçen gün kötüye gidiyor. Artık Karagöz ve Hacivat gibi oynayacakları Türkiye yok.”

ALMAN LİDERE DE TEPKİ GÖSTERDİ

Alman Yeşiller Partisi Lideri Claudia Roth’un Gezi Parkı eylemlerine destek vermesini de sert dille eleştiren Bakan Müezzinoğlu, “Arkadaşlar söylüyorum; Almanya’da benim 7 tane vatandaşım katledildi. Bu insanların hukuk davasında onu gördünüz mü ' O davalara niye gitmiyorsun ' Gezi parkında ne arıyorsun hanımefendi. Bunun arkasında bir oyun yok m? Alman piyanist sabaha kadar piyano resitali vardı. Büyükşehir Belediyesi, çağırsa para istemeden Bursa’da bir yerde konser verir m? Arkadaki oyun n? İsveçli hanımefendi, elini kaldırmış elini kaldırmış zafer işareti yapıyor. ‘Ermeni soykırımı yapılmamıştır’ demenin suç olduğu bir ülkede hiç buna itiraz ettin m? Bütün bunlara çanak tutanlar bu milletin geleceği ile oynayamazlar. Recep Tayyip Erdoğan yaşadığı sürece bunu asla başaramayacaksınız” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası