Ege Postası
Geri

Bakan Müezzinoğlu: Avrupa ülkeleri iki yüzlü anlayışta

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bazı ülkelerin iki yüzlü davrandığını öne sürdü. Avrupa’nın Balkanlar ve Türkiye’ye gösterdiği duyarlılığı eleştiren Mehmet Müezzinoğlu, "Türkiye’nin herhangi bir yerindeki sıkıntıyı...
Bakan Müezzinoğlu: Avrupa ülkeleri iki yüzlü anlayışta
Haberler / Politika
30 Haziran 2013 Pazar 16:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bazı ülkelerin iki yüzlü davrandığını öne sürdü. Avrupa’nın Balkanlar ve Türkiye’ye gösterdiği duyarlılığı eleştiren Mehmet Müezzinoğlu, "Türkiye’nin herhangi bir yerindeki sıkıntıyı saymaktaki gösterdiği duyarlılığı Balkanlarda göstermeyen bir iki yüzlü anlayışı da buradan huzurlarınızda milli iradenizin temsilcisi ve muasır medeniyet seviyesini üzerinde bir yolculuğa giden Türk milletinin temsilcisi olarak haykırmak istiyorum. Birilerinin insan haklarını dayatmaktan önce kendisinin onla ilgili duyarlılıklarını ve samimiyetlerini test etmek gerekir." dedi.

    Bakan Müezzinoğlu, Bursa’da düzenlenen Batı Trakya Türkleri Derneği panayırında konuştu. Mustafa Kemal Atatürk’e Türk milletinin minnettar olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu şunları kaydetti: “Bunları ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyen büyük Atatürk’e teşekkür etmek için saydım. Büyük önder Selanik’de doğdu. Milletin zor günlerinde insanına güvenerek milli iradeye güvenerek bir istiklal mücadelesi verdi. Bu genç cumhuriyeti bugün bizim başımız dik ve alnımız açık bir şekilde konuşabiliyorsak, dünyanın her noktasında böyleysek o İstiklal mücadelesini milletine veren büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Bizlere düşen o millete olan inancını bugün de güçlü bir şekilde temsil etmek.”

    AVRUPA ÜLKELERİNE SİTEM ETTİ

    Atatürk’ün ‘egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ cümlesine samimiyetle sarılmanın gerektiğini dile getiren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Atatürk’ün sözünün ‘Atanın izinden koşuyoruz’ demekle yerine getirilemeyeceğini belirtti. Bakan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk milleti için gösterdiği muasır medeniyetler yolculuğuna milletle beraber, omuz omuza milletin değerleriyle ufkuyla milletin tarihiyle kucaklaşarak, o yolculuğu yaparak varız demek gerekir. O milli iradenin hak ve hukukunu, muasır medeniyet seviyesinin üzerine taşıyabilmek için daha çok birlik ve beraberliğe, kucaklaşmaya ve Balkanlar'da dünyaya bir medeniyet olarak sunduğumuz hak ve adaletin sevgi ve hoşgörünün, barışın öncülüğünü yapmış bir medeniyetin mensupları olarak devam etmeliyiz. Yeniden Avrupa’ya diyoruz ki; Balkanlar'da biz daha çok insan hakları, hukuk ve tarihi değerlerin korunmasını istiyoruz. Avrupa, dünyanın herhangi bir yerinde gösterdiği duyarlılığı Mostar’da da göstermeliler. Makedonya ve Kosova’da da göstermesini istiyoruz.”

    İKİ YÜZLÜLÜK YAPILMASIN

    Avrupa’nın Balkanlar ve Türkiye’ye gösterdiği duyarlılığı eleştiren Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye’nin herhangi bir yerindeki sıkıntıyı saymaktaki gösterdiği duyarlılığı Balkanlar'da göstermeyen bir iki yüzlü anlayışı da milli iradenin temsilcisi ve muasır medeniyet seviyesini üzerinde bir yolculuğa giden Türk milletinin temsilcisi olarak haykırmak istediğini söyledi. Bakan şöyle devam etti: “Birilerinin insan haklarını dayatmaktan önce kendisinin onla ilgili duyarlılıklarını ve samimiyetlerini test etmek gerekir. Tarihi eserlerimizi kültürel mirasımızı oradaki değerlerimizi yok farz ederek insan hakları veya adaletin olabileceğini onlar bize dayatabilirler. Biz de artık bunların böyle olmadığı görüyoruz. Oradaki insanlarımızın değerlerimizin yaşaması için hep birlikte mücadelemize devam edeceğiz.”

    Panayır anısına Bakan Müezzinoğlu’na plaket takdim edildi. Panayıra Bakan Müezzinoğlu’nun yanı sıra Vali Şahabettin Harput, AK Parti Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu ve Bedrettin Yıldırım ile CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan da katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası