Ege Postası
Geri

Bakan Soylu'dan camiden müzik yayını tepkisi: Buluruz, ona da caminin dibinde ezanı dinletiriz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir’de camilerin ses sistemine sızıp minarelerden şarkı açılmasıyla ilgili “Biz birçok şeyin hakkından geldik bunun da hakkından geliriz buluruz yani. Buluruz ona da caminin dibinde ezanı dinletiriz” ifadelerini kullandı.
Bakan Soylu'dan camiden müzik yayını tepkisi: Buluruz, ona da caminin dibinde ezanı dinletiriz
Haberler / Politika
23 Mayıs 2020 Cumartesi 17:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Mamak Belediyesi tarafından düzenlenen "Musiki Muallim Mektebi Sohbetleri" programına konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir'de cami hoparlöründen Çav Bella şarkısının çalınmasına tepkisini dile getirdi.

Olayı 'ahlaksızlık' ve 'inançsızlık' olarak niteleyen Soylu, "Böyle bir dine karşıtlık beklenmez. Bu Ramazan ayında milletin bu konudaki düşüncelerine inaçlarına saldırı beklenmez. Ama biz birçok şeyin hakkından geldik bunun da hakkından geliriz buluruz yani. Buluruz ona da caminin dibinde ezanı dinletiriz" dedi. 

İzmir'de geçtiğimiz günlerde birçok ilçesindeki camilerden aynı anda İtalyan halk şarkısı Bella Ciao (Çav Bella) ve Selda Bağcan’ın “Yuh Yuh” şarkısı çalındı. Sosyal medyada çok sayıda kullanıcının paylaşım yaptığı olayla İzmir Müftülüğü, ildeki camilerin hoparlörlerinden müzik yayını yapılmasına ilişkin inceleme başlatıldığını ve bu konuda suç duyurusunda bulunulduğunu açıklamıştı.

Yaşanan provokasyon sonrası İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası