Ege Postası
Geri

Bakan Suat Kılıç’ın gençlere tavsiyesi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, gençlere, “Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 vizyonunu gerçekleştirecek nesiller olduğunuzu aklınızdan çıkarmayın.” tavsiyesinde bulundu. Suat Kılıç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı...
Bakan Suat Kılıç’ın gençlere tavsiyesi
Haberler / Güncel
19 Mayıs 2013 Pazar 10:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, gençlere, “Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 vizyonunu gerçekleştirecek nesiller olduğunuzu aklınızdan çıkarmayın.” tavsiyesinde bulundu.

Suat Kılıç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 19 Mayıs 1919 tarihinin bir milleti tarih sahnesinden silmeye çalışanlara karşı topyekün bir başkaldırı, bir başlangıç ve yeniden doğuş anlamını taşıdığını vurguladı.

Kılıç, “Çanakkale’nin değeri Sarıkamış’la, Sakarya’nın önemi Kocatepe’yle, Dumlupınar’la anlaşılabilir. 30 Ağustos’un, 23 Nisan’ın ve 29 Ekim’in önemi, 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkan köhne gemideki yüreklerin bu ülke ve millete dair kurdukları hayaller yaşatıldıkça değer kazanır. Samsun’da, Havza’da, Amasya’da, Erzurum’da ve Sivas’ta gaz lambası altında alınan kararlarla bir milletin özgürlük ve bağımsızlık ateşi yeniden yakılmıştır.” dedi.

Ay yıldızlı bayrağın özgürce dalgalandığı bu toprakları vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerin aziz hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğilip, şükranlarını sunduğunu ifade eden Kılıç; Atatürk’ün, en büyük eseri olarak gördüğü Cumhuriyeti, geleceğin teminatı olan gençlere emanet ettiğine dikkat çekti.

"İLK HEDEF ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIĞI KORUMAK"

Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu emanetin yüklediği yüksek sorumluluğun her zaman bilincinde olacağınıza inancımız tamdır. Şanlı tarihimizden aldığınız güçle, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için görev sırası size geldiğinde, hiçbir fedakarlıktan kaçınmamalısınız. Cumhuriyetimizin ve kazanımlarının yılmaz sancaktarları olarak; tek vatan, tek devlet, tek bayrak ve tek millet düsturundan vazgeçmeden özgürlük ve bağımsızlığımızı korumak birinci göreviniz olmalıdır.
Şundan emin olun ki geçmişten daha özgür, daha bağımsız, daha güçlü bir Türkiye’yi bizden devralacaksınız. 2023, 2053 ve 2071 vizyonumuzu gerçekleştirecek nesiller olduğunuzu aklınızdan çıkarmayın. Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalmasının yolunun bizi biz yapan tarihimizi, değerlerimizi özümsemekten; birlik, beraberlik, hoşgörü ve kardeşlik ruhunuzu koruyup güçlendirmekten geçtiğini unutmayın. Aziz Atatürk’ün size olan güvenini boşa çıkarmayacağımıza yürekten inanıyor, hepinizin bayramını kutluyorum.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası