Ege Postası
Geri

Bakan Tekin eleştirilere karşılık İzmir'i hedef aldı

TBMM’de Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde konuşan Bakan Yusuf Tekin, mülakat eleştirilerine yanıt verirken İzmir’i örnek gösterdi. Tekin, “İzmir'in okullarında tuvaletlerde sabun var ama çeşmelerinde su akmıyor” dedi.
Bakan Tekin eleştirilere karşılık İzmir'i hedef aldı
Haberler / Politika
15 Aralık 2025 Pazartesi 10:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TBMM Genel Kurulu’nda 2026 yılı Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi görüşmeleri tartışmalara sahne oldu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, muhalefetin mülakat sistemi eleştirilerine yanıt verirken İzmir üzerinden dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

CHP’li belediyeleri hedef alan Tekin, İzmir’deki okulların fiziki koşullarını örnek göstererek, “Okulların tuvaletlerinde sabun var. İzmir'in okullarında tuvaletlerde sabun var ama çeşmelerinde su akmıyor” ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin, mülakat uygulamasına yönelik eleştirileri reddederek geçmiş dönem örneklerini hatırlattı. CHP sıralarına seslenen Tekin, mülakatların yalnızca öğretmenler için değil, belediyeler dahil birçok kurumda uygulandığını belirterek şunları söyledi:

“Madem mülakata bu kadar karşısınız, Kadıköy Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi neden mülakat yapıyor? KPSS ile alın o zaman. İtfaiyeciye mülakat meşru, öğretmene değil mi? Kusura bakmayın, geçeceksiniz bunu.”

Tekin, mülakatlarda siyasi referans iddialarını da reddederek, “Siyasi referansla mülakatlarda sıralamaya giren bir kişi ispat edin gereğini yapacağım” dedi.

İMAMOĞLU İDDİASI MESEM AÇIKLAMASI

Bakan Tekin konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasına ilişkin iddialara da değinerek, sahtecilik tespiti yapılması halinde gereğinin yapılacağını savundu.

MESEM protestolarında tutuklananlarla ilgili eleştirileri de yanıtlayan Tekin, tutuklamaların protesto hakkı nedeniyle değil, kamu malına zarar verilmesi gerekçesiyle yapıldığını ifade etti.

BÜTÇELER KABUL EDİLDİ

Genel Kurul’da yapılan oylamanın ardından Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurumların 2026 yılı bütçeleri kabul edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası