Ege Postası
Geri

Bakan Yazıcı: Etnik, bölgesel ve dinsel milliyetçiliğe karşıyız

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Biz etnik, bölgesel ve dinsel milliyetçiliğe karşıyız. Dolayısıyla insanların etnik kimlikleriyle değerlendirilmesi, insan fıtratına ve insan haklarına aykırı. İnsanları kafataslarının niteliğine...
Bakan Yazıcı: Etnik, bölgesel ve dinsel milliyetçiliğe karşıyız
Haberler / Politika
20 Nisan 2013 Cumartesi 15:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Biz etnik, bölgesel ve dinsel milliyetçiliğe karşıyız. Dolayısıyla insanların etnik kimlikleriyle değerlendirilmesi, insan fıtratına ve insan haklarına aykırı. İnsanları kafataslarının niteliğine göre değerlendirmek gericilik ve kafatasçılıktır.” dedi.

Bakan Yazıcı, memleketi Rize’de gerçekleştirdiği ziyaret ve incelemeler kapsamında Pazar ilçesine geçti. Burada Pazarspor Kulübü Sosyal Tesisleri'ni ziyaret eden Yazıcı Türkiye'nin coğrafyası nedeniyle, yurt içi ve dışında terörist unsurlara ait gruplarla mücadele ettiğini söyledi.

Türkiye'nin demokratikleşme çıtasını yükselttiğini, son 10 yıl içinde çok büyük mesafeler aldığını ve iyi bir yere geldiğini belirten Yazıcı, şöyle devam etti: "Bir taraftan da güvenlik güçlerimiz en önemli unsur olan vatandaşın yaşama hakkını, mal ve can güvenliğini sağlama noktasında yasaların ve kanunların kendine verdiği yetkiyi kullanıyor. Yaşama hakkını koruyamadığın bir kimsenin başka haklarından söz etmenin anlamı yok."

Etnik, bölgesel ve dinsel milliyetçiliğe karşı olduklarını yineleyen Bakan Yazıcı, "Dolayısıyla insanların etnik kimlikleriyle değerlendirilmesi, insan fıtratına ve insan haklarına aykırı. İnsanları kafataslarının niteliğine göre değerlendirmek gericilik ve kafatasçılıktır. Her birimiz bir olgudur. İşte Türk'üz, bir başkası Kürt, Laz veya Çerkez'dir ama bunlar hiçbirimizin bu ülkeyle ilgili diğerlerine üstünlük sağlama aracı olarak değerlendirilemez. Kendisini Kürt olarak niteleyen kişi bize göre kendisini üstün göremez. Biz de kendimizi üstün görmeyiz, doğru olan da bu." şeklinde konuştu.

Bakan Yazıcı, Çayeli ilçesine geçerek vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Yazıcı, daha sonra il merkezine geçerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve eski Turizm Bakanı İsmail Kahraman ile İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde ressam Ahmet Güneştekin'in 'Yüzleşme' adlı resim sergisinin açılışını yaptı.

Yazıcı, açılış sonrası yaptığı konuşmada Güneştekin'in eserleri dolayısıyla dünya genelindeki en iyi 500 sanatçı arasında yer aldığını ifade ederek, bu durumun Türkiye açısından gurur verici olduğunu söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası